ma.AlcoruGuru.ru

Moonshine скроб

содржина

Samogon скроб

Дома, најлесниот начин да се подготват на алкохол од шеќер и шеќер содржат суровини, но, исто така, може да се направи светлина од скроб. Овој процес е уште посложен, но алкохол се добива квалитативна и мека.

Скроб - полисахарид (комплекс шеќер), која квасец не може да се обработи во алкохол. Затоа главна задача moonshiner - да се постигне поделба на скроб во гликоза (едноставен шеќер). За таа цел, слад или подготвени ензими.

Технологија на подготовка на скроб пијалакКупен на ензими за процесот сахарификација (деградација скроб) искусни bootleggers ретко се користи, повеќето преферираат да се подготват слад, кои содржат природен ензим кој е формиран за време на ртење на треви. Слад повеќе се користи пченица или јачмен жито.

Класичен рецепт:

  • 10 кг на скроб;
  • 0,5 кг на компримиран квасец;
  • 2,5 кг слад;
  • 40 литри вода.


На овие компоненти во согласност со посебна технологија се подготвува домашно пиво приготвува на температура од скроб. Направете го тоа не е толку тешко, што е најважно, да биде во согласност со одредена температура и време. Брага скроб скита околу една недела, по што се дестилира.

дестилација

На alembic внимателно, избегнете тресење на талог исцедена Брага. Надминување за прв пат. Стоп за внес кога авион замокот почнува да падне под 30 степени. Според формулата за да се утврди износот на чист алкохол, со множење на обемот на тврдината и делење со 100. Сила мерка alcoholmeters.

Надминаване вториот фракционо време (поделени во фракции) претходно разреден сурова алкохол со чиста вода до 20 степени тврдина. Изберете "главата" - прва 10-12% принос. Ова е штетен парче со остар непријатна миризба, непогодни за човечка исхрана. Понатаму се соберат "тело", - средниот дел да падне во авион тврдина под 43-45%. На остатокот од патот - на "опашки" да пијат и не треба да биде. Сепак, тие може да се собира одделно и потоа се користи во производството на нов каша.

Samogon разредена со вода за да се 39-45 степени тврдина. Се става во стаклен ковчег. Пред употреба се остава да стои неколку дена.

На принос на чист алкохол на 700 милилитри на теоријата 1 килограм на скроб или 1,5 литар 39-45-степен дестилатот. Практиката покажува дека скроб е многу тешко да се постигне целосен расцеп, па резултатот е обично полошо загуба може да биде до 15% од волуменот опишани.

Оди на линкот и купување на најдобрите на пазарот пасти до 120 литри

Bootleggers со големо искуство, се обидував многу начини да се готви светлина, се уште претпочитаат рецепт со скроб. Со користење на местото на шеќер, можете да заштедите значително, освен скроб пијалак се смета за многу побезбеден за здравјето на луѓето од шеќер.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
За производство на пиво технологијаЗа производство на пиво технологија
Производство на ирски виски. Главните фазиПроизводство на ирски виски. Главните фази
Топла и ладна сахарификација на скроб суровиниТопла и ладна сахарификација на скроб суровини
Рецепт каша од скробРецепт каша од скроб
Светлина на јачменов сладСветлина на јачменов слад
Брага на база на житоБрага на база на жито
Samogon скробSamogon скроб
Рецепт дома пијалак и пијалак од скроб во домотРецепт дома пијалак и пијалак од скроб во домот
Како да се направи светлинаКако да се направи светлина
Samogon скробSamogon скроб
» » Moonshine скроб