ma.AlcoruGuru.ru

Брага скроб

Видео: Moonshine пченка, основа за бурбон

Брага од скроб не е сосема вообичаен начин .. Бидејќи самиот квасец не е обработена скроб во алкохол, а потоа треба да се конвертира скроб во гликоза .. За да го направите ова ние ги користиме на ензими, кои се во слад од јачмен .. Па, да ..." />
  • додавање на квасец. Како резултат на се излади до + 30 ° C. гликоза Направете квасец стартер (каша оџакот е квасец алкохол 1 кг во вода) и се става во садот. Повторно се меша добро.

Доколку е потребно, да додадете повеќе вода за да го направи тоа за околу 8 см на рабовите. Помалку не е пожелно, бидејќи како резултат на насилната реакција со гликоза, квасец, дома-приготвува на температура пиво може да тече кон надвор од тавата. Се покрива со капак, а потоа го обвиткува топла јакна.Веднаш да започне процесот на ферментација. За да ја видите оваа прес увото да се слушне на брзиот тава и крчкам. Отиде реакција ќе генерира топлина, алкохол и јаглерод диоксид. Ќе го чувствува од страна на мирис.

  • подготвеност Брага. Една недела подоцна, погледнете во Брага. Во принцип, треба да се заврши, но ако не, тогаш нема потреба да се брза. Нека застане за уште една недела. Брага треба да биде светлина, без горчлив вкус сензација на сладост и стискање на јазикот. Јас мора да се чувствуваат на алкохол.
  • дестилација Брага. Варен скроб од Брага се става низ сито или сито со cheesecloth во апарат коцка приготвува на температура. И сега постои една точка. Поради некоја причина никој не зборува за тоа.


На дното на тавата е razbuhlenny јачменов слад со користи квасец. Значи, овој оброк е потребно преку најлон ткаенина што присилува добро, и се прелива во коцка дестилација. сепак се добие дополнителна 1,5 литри вотка од течноста.

Јас се случи. Јас само дестилирана одделно, никој не смета дека тоа е потребно да притиснете на целулоза и колективно стигне. На излезот добив 6 литри на светлина сила од 45%.

Да резимираме. Имам директен трошок да добиете $ 2 (кој ги вклучува трошоците за јачмен, цената на гас, цената на електричната енергија, трошоците за превоз на компири, цената на квасец). Неговата работа, јас не мислам така. Како што може да се види - тоа е најевтиниот начин за производство на светлина, Брага користење на скроб.

Видео: Moonshine скроб

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Производство на ирски виски. Главните фазиПроизводство на ирски виски. Главните фази
Брага за светлинаБрага за светлина
Рецепт каша од скробРецепт каша од скроб
Moonshine скробMoonshine скроб
Брага на база на житоБрага на база на жито
Samogon скробSamogon скроб
Рецепт дома пијалак и пијалак од скроб во домотРецепт дома пијалак и пијалак од скроб во домот
Како да се направи светлинаКако да се направи светлина
Samogon скробSamogon скроб
Брага за производство на скробБрага за производство на скроб
» » Брага скроб