ma.AlcoruGuru.ru

Како да се направи светлина

Како да се направи светлина

Видео: Како да се направи светлина

Готвење пијалак дома - е сложен процес на интеракција на многу компоненти, кои се потребни посебни услови на температурата.

Главните чекори од процесот на производство на вотка се:

Видео: Како да направите домашна пијалак

1. Избор и подготовка на суровини2. Ферментација

3. Процесот на дестилација

4. Постапката за прочистување

Видео: 🔔🔝🔔 Како да се направи светлина без мирис! 👍💯👍 Едноставен и детален рецепт5. Процесот на пренесување на пијалак арома, вкус и боја.

Пијалак суровина за различни видови на производи се шеќер, скроб-производи, вода, квасец, ароматични и минерали.

За висок квалитет на светлина, може да се применува различни овошје и Бери суровини јаболка, дуњи, цреши, сливи, малини, планински пепел, цреша и други шумски плодови и овошје. Така, изборот на суровини е важен фактор кој влијае на квалитетот на пијалак.

Во извршувањето на точни обработка на овошје суровина пијалак најмногу се приближува на првата класа пијалок. Висок квалитет на светлина, исто така, добиени со користење на скроб суровини - житарки.

Дома, се користи компримиран квасец за правење светлина. Тие се земаат по стапка од 10-15% од тежината на основните суровини, да ги каша во доминантна позиција и неутрализира растот на "диви" квасец. Брага замокот ќе зависи од квалитетот на квасец.

Водата е еден од клучните компоненти на главниот и квасец метеж. Тоа треба да биде мека, со минимална количина на калциум и магнезиум соли. Водата треба да се чистат, се брани и филтрира пред употреба, со користење на специјален јаглероден филтри.

Подготовка пијалак од пченка е уште посложен, бидејќи пченкарен скроб мора прво да се конвертира во шеќер, тоа е направено со помош слад. Кога се користи овошје или бобинки треба внимателно да се измијат, да се најде решение и мелење.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Подготовка на пијалак од виноПодготовка на пијалак од вино
Светлина на лубеница домаСветлина на лубеница дома
Брага на планински пепел во домотБрага на планински пепел во домот
Руската алкохолРуската алкохол
Светлина рецепт на планински пепелСветлина рецепт на планински пепел
Домашна пијалак од џем 2-рецептДомашна пијалак од џем 2-рецепт
Што е подобро за пијалак квасец?Што е подобро за пијалак квасец?
Како да се готви слива Брага дома?Како да се готви слива Брага дома?
Чистење светлинаЧистење светлина
Camogon на пченица во домотCamogon на пченица во домот
» » Како да се направи светлина