На вредноста на малини може да биде без сомнеж - бројот на витамин Ц во својот состав тоа е cowberry шампион меѓу шумски плодови. Долг рок на траење, без губење на изглед и корисни квалитети - постигнување на овие природни конзерванси како танини и бензоева киселина, содржани во изобилство во составот на брусница каша. Својата корисни својства на парична казна спасува тинктура на брусница вотка, која е толку лесно да се подготви со свои раце.