ma.AlcoruGuru.ru

Тинктура од малини

Тинктура од малини

Тинктура од малини

Видео: брусница тинктура (некои грешки)

Тинктура од брусница ужива речиси неблагороднически популарни, особено поради тоа што Рецептот е многу едноставен. Брусница - многу корисни Бери, има многу корисни витамини. Алкохолни пијалаци добиени со пријатен вкус.

По се соберат жетвата на малини, можете слободно да се готви прекрасен пијалок како тинктура од брусница.За подготовка на инфузии неопходни компоненти како нас:

  • лимонска киселина (малку)  • Боровинки (фунти)

  • вотка (еден литар)

подготовка

Прво што треба да се измијат и суво боровинки. Потоа истурете бобинки во тегла и се прелива вотка или исчистени светлина. Банката ја затвора капакот најлон и извади за две недели во подрумот.

По 14 дена ќе добие тинктура Дод малку лимонска киселина. Потоа се меша добро и содржината на филтерот за тегла. Можете да додадете шеќер на Вашите потреби. Потоа се става ликер во чиста шишиња и запечатени. подготвени да пијат стави за чување во фрижидер.

Тоа е целиот процес на подготовка на таква прекрасна и укрепени пијалоци како тинктура од брусница.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Рецепт тинктура на вотка малиниРецепт тинктура на вотка малини
Рецепт брусница воткаРецепт брусница вотка
Рецепт тинктура брусница воткаРецепт тинктура брусница вотка
Шума тинктура на вотка боровинки наШума тинктура на вотка боровинки на
Рецепт тинктура брусница. Брусница тинктура на светлина, вотка или алкохолРецепт тинктура брусница. Брусница тинктура на светлина, вотка или алкохол
Тинктура брусница (рецепт 2)Тинктура брусница (рецепт 2)
Тинктура од брусница за алкохолТинктура од брусница за алкохол
Рецепти тинктура од брусница воткаРецепти тинктура од брусница вотка
Тинктура од брусницаТинктура од брусница
А избор на рецепти за боровинки за алкохолА избор на рецепти за боровинки за алкохол
» » Тинктура од малини