Овој пијалок секогаш го привлече вниманието на оние кои седат на маса за одмор, своите неверојатнибрусница тинктура рубин боја. Кога гостите знаат дека ова брусница ликер со вотка, интересот што е двојно, а не залудно - деликатна вкус и арома, омекнување на цврстината на алкохол во вредност меѓу љубителите на добар алкохол. Ако готви брусница тинктура од сите правила, тогаш тоа ќе го задржи поголемиот дел од лековитите својства на оваа Бери, која содржи голем број на витамини и вредни минерали.