На листата на болести кои може да се излечи или да се коригира со помош на малини, само огромна. светлина на малиниОва Бери помага јадра, луѓето со слаб крвните садови, со анемија. И воопшто, што е корисно, бидејќи содржи многу витамин Ц и други вредни супстанции. Значи тинктура на малини во вашиот дом светлина може да биде добар превентивна мерка во вашиот личен комплет за прва помош.