ma.AlcoruGuru.ru

Виски

виски

виски

    Виски конвенционално поделена на земји производители, како и класификација.

Потсетиме дека виски е ароматски и силна алкохолен пијалок (40-60%).

Главната суровина за производство на пченица, 'рж, јачмен и пченка. Во Англија, употребата и леќата.

  По дестилација на готовиот слад алкохол добиени инсистираат во дабови буриња. Пијалокот може да има различна боја од златното на светло кафеава. Многу зависи од стареењето на виски. Се смета за предците на Ирска и Шкотска.

                        Виски според технологијаСлад виски. Основата е чиста јачменов слад, без додавање на други зрна. Ова виски се поделени во неколку вида:

  - еден слад виски. Тој го направи само една дестилерија.

  - еден буре. Пијалокот, кои се само еден дабови буриња. тврдина
ова виски не е обично разредена.

  - тримесечје буре. Овој пијалок е исто така еден но американската дабови буриња,
50% јачина. Таа има поинтензивен вкус.   - vatted слад. Пијалокот е подготвена со мешање со различни viskokuren.

жито виски. Главно се користи за подготовка на помеша виски. Таа има речиси без вкус, и во својата чиста форма не е примена за продажба. Овој пијалок е главно се користи за подготовка на мешан пијалок.

помеша виски. Овој пијалок е подготвена со користење на технологијата на мешање на слад и жито виски. Тоа е се повеќе популарен вид на виски, кои сметките за околу 90% од вкупното производство.

бурбон. Тоа е чисто американски виски направен врз основа на пченка, со строго почитување на специјална технологија.

                          Виски (MALT)

потрошувачите. Производство во линија, која е причината зошто тој не имаат свои индивидуални разлики.

виски трговци. Различни независни компании се здобијат со млади алкохоли. Потоа да ги чуваат во согласност со воспоставената традиција на производство на виски. Тоа е поскапо пијалоци и имаат сопствена личност.

Многу видови на високо-квалитетни виски се произведува во земји како што се Јапонија, Америка, на островот Islay (Islay), Австралија, Канада и, се разбира, Ирска и Шкотска.

Избирање на добар виски, Yeshe треба да знаат што неговите најдобри закуска. Мислам дека ова ќе биде никаков проблем. Затоа, како во главната задача е да се изберете квалитетот виски.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Историјата на виски потекло. - 3 часа.Историјата на виски потекло. - 3 часа.
Виски и нејзините варијантиВиски и нејзините варијанти
Што е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерскиШто е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерски
Концептот на помеша вискиКонцептот на помеша виски
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
Како да се направи домашна вискиКако да се направи домашна виски
Сорти и видови на вискиСорти и видови на виски
Класификација на вискиКласификација на виски
Виски "Cutty Сарк"Виски "Cutty Сарк"
Разликата помеѓу виски и бурбонРазликата помеѓу виски и бурбон