ma.AlcoruGuru.ru

Сорти и видови на виски

виски

За почетници само почетна запознавање со храмови, во прво време тоа е тешко да се разбере класификација на алкохолни пијалаци. За да се олесни ова, ние ќе ги испита од најчестите видови и виски. По читањето лесно ќе се движите низ целиот опсег се случуваат во нашите продавници.

Во зависност од материјалите и начинот на подготовка е изолиран следните виски:

1. слад виски (виски) - направени од чист јачмен, без мешање со други сорти на житни култури. Тоа е овој вид се смета за повеќето високо-квалитетни и скапи. За возврат, слад виски е поделена на:

  • слад (еден слад) - виски дестилерија произведе еден, во некои случаи, тоа се добива со мешање на периодот на изложеност на различни класи;
  • буре (помеша слад, чиста слад) - мешавина од слад виски дестилерии различни пијалоци од овој вид имаат различен вкус и сатурација тврдина.

2. жито виски (жито виски) - направен од пченка или nasolozhennogo производство јачмен технологија обезбедува само еден дестилација. Чиста видови жито виски обично не се продаваат (нивниот квалитет е многу пониска од онаа на слад), тие имаат малку или без вкус. Во повеќето случаи виски жито се користи за подготовка на мешани оценки.продажба на мало на жито виски (зрно виски) претставува само еден бренд во светот - «Избор Стариот Камерон бригадниот», која се продава во Шкотска. По понатамошно прочистување жито виски може да биде суровина за подготовка на џин и вотка.

3. помеша (мешани) виски (помеша виски) - алкохолен пијалок произведен со мешање на слад и житни варијанти. Овој вид на виски е најчест, тоа трае околу 90% од глобалното производство. Ако пијалок е доминирана од страна на слад дел (само во најдобар виски), тогаш неговата етикета ќе бидат присутни «Делукс» етикета.

4. Бурбон - американски тип на виски направен од пченка со помош на специјална технологија. Тоа се чуваат во буриња направени од даб и запалени внатре. најпрепознатливите името на брендот во светот на бурбон е "Jim Beam».

Видови на виски земјата1. шкотски (виски) - само во Шкотска, во согласност со строгите барања на локалното законодавство. Најпознатите дестилерии на земјата се «Хајленд Парк», «Macallan», «Lagavulin».

2. ирското виски - од сите други видови на различни карактеристичен мирис и постојан недостаток на вкус на чад, кој се наоѓа во многу брендови на скоч виски. Најпознатите Ирски дестилерии се: «Bushmills», «Midleton" и "Кули".

виски различни сорти
Буриња за стареењето на виски

3. американски виски - направени секој 'рж или пченка со мала количина јачмен. Овој вид на виски е различна горчлив вкус кој придонесува за појавата на апетитот. Уникатната технологија на производство обезбедува конзистентност на ферментација и спречува појава на диви квасец, која има позитивен ефект на вкусот.

4. канадски виски - направени главно од неговиот вид, вкус, но многу се разликува од американскиот сорти. натпис «RYE» може да се најде на етикетата на овие пијалаци. Според законот сите видови на канадски виски најзаслужен за најмалку три години.

5. Јапонски виски - на технологијата на производство и да ги вкусат многу слични на шкотскиот различни, но нема тресет вкус. Јапонски виски продаваат, главно во азиските земји.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Историјата на виски потекло. - 3 часа.Историјата на виски потекло. - 3 часа.
Виски и нејзините варијантиВиски и нејзините варијанти
Производство на ирски виски. Главните фазиПроизводство на ирски виски. Главните фази
Како да се избере за дегустација на виски и подарокКако да се избере за дегустација на виски и подарок
Што е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерскиШто е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерски
Концептот на помеша вискиКонцептот на помеша виски
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
Помеша виски еПомеша виски е
Класификација на вискиКласификација на виски
Факти за вискиФакти за виски
» » Сорти и видови на виски