ma.AlcoruGuru.ru

Помеша виски: масовно производство = недостаток на вкус?

Виски Dewar е

Втората категорија не е така на располагање на јавноста во финансиска смисла, но вкусот на мешани селотејп de Luxe многу подобро отколку на вкус на поевтини варијанти на помеша-виски. Одржува како пијалок не е помалку од 6 години, а некои сорти на "Procida" во буриња и 12 години. Содржината на суровина слад во составот на помеша скоч означени "De Luxe", исто така, се разликува од стандардната "помеша": уделот на "чиста" виски тука ќе биде околу 35%. Оваа категорија ги вклучува иконите виски Чивас Регал 12 години, како и на "големиот брат» Red Label - Johnnie Walker Black Label леплива лента и Вилијам Лосон.

Виски Hankey Bannister

Што е тоа, помеша виски секоја категорија се разликува уникатна формулација на готвење и уникатен вкус на производот во било која од брендови кои треба да молам навивачите на слад пијалоци, претпочитаат да изберете квалитетот на производот за демократски цена.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Концептот на помеша вискиКонцептот на помеша виски
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
Сорти и видови на вискиСорти и видови на виски
Помеша виски еПомеша виски е
Класификација на вискиКласификација на виски
Црвена виски (Johnnie Walker црвен знак)Црвена виски (Johnnie Walker црвен знак)
Џони Вокер вискиЏони Вокер виски
Виски "Cutty Сарк"Виски "Cutty Сарк"
Чивас Регал претставува нов ограничени серииЧивас Регал претставува нов ограничени серии
Легендарниот шкотски вискиЛегендарниот шкотски виски
» » Помеша виски: масовно производство = недостаток на вкус?