ma.AlcoruGuru.ru

На balvenie изданија нов ретки еден слад скоч 40 години

Дејвид Стјуарт, господар на слад На Balvenie, произведува нов ремек - ретка еден слад скоч виски 40 години на стареење, кој е на возраст во шери буриња и од претходните серии на виски. Ограничена серија на Balvenie Четириесет, се состои од 150 рачно нумерирани шишиња ќе бидат достапни во ексклузивни продажни места во најпознатите аеродроми во светот во јули 2010 година.

Сфаќајќи дека најдобри резултати може да се постигне само преку комбинација на човечки вештини и природни алхемија, Дејвид Стјуарт внимателно експериментирал со примероци од еден слад виски Balvenie од најретките буриња. Како резултат на тоа, Давид го одбра неколку видови на виски, кои се чуваат во парк за повеќе од четириесет години - од времето на неговото пристигнување во дестилерија.Користење на мали количини на виски Balvenie вкупно седум избрани буриња, Дејвид Стјуарт создаде вкусно богата и комплексна еден слад виски на возраст од 40 години.
Секое шише е нумериран со рака и спакувани во ексклузивното дрвена кутија од дабови од страна на шкотски занаетчија Сем Chinnery и опремени со рачно гравирање, направени од страна на неговиот татко.Дејвид Стјуарт изјави: "Balvenie инсистирање на квалитет и изработка се претвора во фактот дека сите буриња со стареење потенцијал за неколку децении за да се постигне голем вкус е оставено да зрее. Ова исто така значи дека во дестилерија Balvenie, за среќа, има за барел на долг период изложеност, кои ние сме среќни да понуди љубители на еден слад виски во светот.

Богат вкус и уникатни карактеристики на Balvenie Четириесет се резултат на внимателна подготовка и вештина. "
Четириесет Balvenie ќе биде достапен во ексклузивни продажни места за туристите од целиот свет во јули 2010 година. неговата цена ќе биде £ 2.500.

Непроценливо искуство настава искуство е поделена на наставник по историја и социјални студии на https://pedagog-novator.ru/ проектот. Проектот е блог на тема настава наставникот и учење на младите луѓе со најефикасен гледна точка.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Злато грант & rsquo; s 12 години - H 2.Злато грант & rsquo; s 12 години - H 2.
Белешки на мед и зачини виски "на balvenie"Белешки на мед и зачини виски "на balvenie"
Што е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерскиШто е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерски
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
Класификација на вискиКласификација на виски
Легендарниот шкотски вискиЛегендарниот шкотски виски
Факти за вискиФакти за виски
Најстарите виски во светот може да се купи за $ 1.4 милиониНајстарите виски во светот може да се купи за $ 1.4 милиони
Glenfiddich се ретки и скапоцени вискиGlenfiddich се ретки и скапоцени виски
Дестилерија balvenie објави нов специјален еден слад ...Дестилерија balvenie објави нов специјален еден слад ...
» » На balvenie изданија нов ретки еден слад скоч 40 години