ma.AlcoruGuru.ru

Видови на скоч виски

Видео: Што е различна од помеша виски?

Шкотски скоч виски - традиционален шкотски пијалок, која не е само национален алкохолен производ, но има посебен статус, заштитени со владеењето на правото во СТО, како и на целата Европска унија и на самата Велика Британија. Името "виски" е модернизирана галски збор што во превод значи "вода на животот". Претходно, Шкотите верува виски исцелување еликсир кој е во можност да се прошири години од својот живот, за одржување на здравјето на телото, па дури и лекување на некои болести, како што се големи сипаници или парализа.

Историјата на скоч виски

Не е познато точно кога Шкотите роден вештина да дестилираат на течност, не се споменува на првото издание на алкохолни пијалоци во земјата. Сепак, постојат прецизни податоци за таа можност и дестилација својства веќе биле познати на античките Келти кои живееле на територијата на денешна Шкотска. процесот на дестилација се промени, подобрување и достигна ниво што сега се користи во производството на скоч виски, познат во целиот свет. Денес, овој пијалок стана симбол на Шкотска и еден од најпопуларните тешко алкохол во целиот свет.

Видео: еден слад скоч Talisker еден слад скоч 10Историјата на скоч виски има своите корени во далечното минато. На првото спомнување на подготовката на овој вид на алкохол се најде во даночната евиденција на Шкотска финансии од 1494 година. Во извештајот се наведени рекорд што никој не монах по име Џон Кор треба да даде околу 200 кг. јачменов слад, со цел дека тој може да направи виски. Според приближни пресметки, се чини дека 200 кг. јачменов слад може да се добијат околу 24 000 шишиња од дестилатот. Ова е огромен број на монашкиот производство на дестилат покажува дека во тие денови, манастири веќе практично се стави на струја за дестилација на производство на слад виски.

Видови на скоч

Според законот во Велика Британија, постојат пет различни видови, кои се поделени скоч виски:Слад виски одделение (еден слад скоч) - пијалок, кој е произведен значи во рамките на една дестилерија и содржи само слад и вода. Тој двапати бил произведен во согласност со строгите и прецизни постапка со векови. Понекогаш постои еден слад виски кое е дестилирана три пати, но ова е обично ретки. Во ова виски не се додава други култури. Ова виски се произведува само во Шкотска.

Жито виски (зрно скоч) - се врши во рок од еден производство и шишиња ibid. Подготовка на слад пијалоци, вода и различни култури. Нијанси и технолошки принципи на производство на жито виски различни од карактеристиките на производство на еден слад виски.

Видео: Наука и технологија Светската скоч Документарен

помеша виски (Помеша скоч) - пијалок произведен од страна на мешање на различни еден слад виски или еден слад од житарици. Се меша со различни виски за да се произведе единствена, посебен вкус.

Слад помеша виски одделение (помеша слад скоч) - како виски е подготвена со мешање на повеќе еден malts кои се произведени во различни индустрии.

Жито градус се помеша виски (помеша жито скоч) - оценка виски добиен по мешање на неколку видови на жито виски, кои се произведени во различни дестилерија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерскиШто е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерски
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
Пијте за силен духПијте за силен дух
Класификација на вискиКласификација на виски
Виски "Cutty Сарк"Виски "Cutty Сарк"
Како и каде што имаше вискиКако и каде што имаше виски
Легендарниот шкотски вискиЛегендарниот шкотски виски
Бренд приказна ДДВ 69Бренд приказна ДДВ 69
Факти за вискиФакти за виски
Виски MACARTHUR & rsquo; s повторно во УкраинаВиски MACARTHUR & rsquo; s повторно во Украина
» » Видови на скоч виски