ma.AlcoruGuru.ru

Што подобар виски: еден слад или помеша?

Со цел да се разбере како најдобро помеша виски и еден слад мора прво да се разбере она што овие видови на виски. Не многу луѓе знаат дека виски е поделена на видови, најчесто во продажба на сите се само помеша и еден слад. Како се да дознаете некои виски пред вас и кој е подобар?За почеток погледнеме во она што се помеша виски. И така помеша виски - спој (мешавина) на жито и слад виски и еден слад - слад виски е мешавина на било кој, но само слад виски. На полиците на супермаркетите и продавниците се разбира многу повеќе помеша виски, иако има и еден слад. Помеша виски е поефтина, вкусот на ова виски е уникатно различни од еден слад. Иако многу луѓе претпочитаат помеша виски, бидејќи тоа не е толку astringent вкус. Но, вистинските познавачи уште претпочитаат еден слад.

Со цел да се утврди што е најдобро виски, треба да се обидете и двете. Впрочем, овој бизнис на секој човек вкус. Но, сепак еден слад скоч виски е многу подобро отколку помеша. Вкусот на еден слад виски е многу поблага со пријатен белешки, вкус, полесно и повеќе опсесивно. Мирис без алкохол знаци. Значи се слуша и да еден слад виски и дефинитивно ќе бидат задоволни со овој избор.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Историјата на виски потекло. - 3 часа.Историјата на виски потекло. - 3 часа.
Виски и нејзините варијантиВиски и нејзините варијанти
Нов Hankey BannisterНов Hankey Bannister
Што е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерскиШто е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерски
Концептот на помеша вискиКонцептот на помеша виски
Сорти и видови на вискиСорти и видови на виски
Помеша виски еПомеша виски е
Класификација на вискиКласификација на виски
Виски "Cutty Сарк"Виски "Cutty Сарк"
Легендарниот шкотски вискиЛегендарниот шкотски виски
» » Што подобар виски: еден слад или помеша?