ma.AlcoruGuru.ru

Најдобар виски

Видео: американски виски

Најдобар виски

Најдобар виски

Најдобар виски е доделен на меѓународни натпревари.

Целта на овие натпревари и треба да се идентификуваат и дефинираат најдобрите виски од целиот свет.

Видео: Виски преглед 57. мојата колекција на виски

На пример, во Лондон секоја година минува многу престижен натпревар, во кој жири обидувајќи се различни виски начин слепа дегустација.

              Но, во сите натпреварувања виски оценувани за нивната категории.

жито

Алкохол, која е базирана на вискиеден слад

Mnogosolodovy. Тоа е всушност мешавина од еден слад, кој се произведува во различни дестилерии.

Видео: Оценка виски со цена од $ 10 до $ 20

американски

Иако родното место на виски е Шкотска, Ирска, но последниве награди се виски од Јапонија - Taketsuru Pure Malt 21.Сега да ги погледнеме во она што се сметаат за категорија да се биде најдобар виски.

Помеша виски - Hibiki 21

Еден слад виски - Yamazaki 1984

Еден слад виски шкотски низини - тука на прво место е Auchentoshan 1998 Шери пристигнати

Видео: Преглед на виски за 2015

Еден слад виски Ayla - Наградата ја Bowmore Бура

  Speyside еден слад виски - неприкосновен лидер Glenfarclas 40 години

Но, тоа не е се. Во посебна кратка листа од најдобрите помеша виски означени: Hibiki Hibiki 12 и 17 години.

И меѓу еден слад беше најдобар Глен Garioch Гроздобер 1978 Salu виски дел од наградата на жирито отиде во Arran Malt 14.

Меѓу производителите на ирското виски тоа се покажа за да биде најдобар Tyrconnell Порт Заврши, како и зелена точка.

Значи ние сфатиле најдобрите виски од целиот свет. Само жал овој производ не се продава во продавници, како што тоа е многу скапо пијалаци. Тие може да се купат во продавници овие компании.

И ако се нудат пијалок од оваа класа, треба да бидете во можност да се знае и, како да се направи разлика лажни од виски.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Виски lagavulinВиски lagavulin
Концептот на помеша вискиКонцептот на помеша виски
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
Цената на вискиЦената на виски
Сорти и видови на вискиСорти и видови на виски
Коктел "јаболко виски"Коктел "јаболко виски"
Класификација на вискиКласификација на виски
Виски "Cutty Сарк"Виски "Cutty Сарк"
Во Одеса, големата куќа затоплување виски клуб ... - 2 часа.Во Одеса, големата куќа затоплување виски клуб ... - 2 часа.
Како и каде што имаше вискиКако и каде што имаше виски
» » Најдобар виски