ma.AlcoruGuru.ru

Помеша виски е

Видео: виски Џек Даниелс "Џек Даниелс"

Можеби многу кои слушнале за помеша виски, но не многу луѓе знаат, на места каде и како да се подготви пијалок, и зошто тоа е толку драго љубители на виски во целиот свет. Се предлага да дознаете кој компоненти содржат виски, како и за карактеристиките и познатиот бренд на пијалок, која стана легендарна.

Помеша виски е

Помеша виски е пијалок, кој е произведен со мешање на слад направени од јачмен и житни култури како пченка или пченица, во различни соодноси. Најчесто мешавина се додава 10-60 проценти од слад виски. На високото овој процент е, толку е подобар квалитетот на претстојните пијат алкохол и повисока цена. Како дел од тоа може да се содржани петнаесет - Малц педесет и три - четири житни сорти на стопанството не е помалку од три години. Првенствено тоа се помеша виски "- пијалок, при што се меша сорти слад, и само повеќе зрна.

Помеша виски - пијалок кога се додава зрна алкохоли имаат понизок квалитет.

Шкотски помеша виски

Правила на подготовка и складирање на скоч вискиЕвтини шкотско виски помеша откако ќе се меша, се чуваат за дваесет и четири часа во контејнери, а потоа се става неколку недели во буриња. Скапо виски скоч помеша треба да биде во контејнери од даб со цел да се подобри квалитетот на нивниот за продолжување на шест до осум месеци. Експертите го нарекуваат "свадбена церемонија". При мешање на уникатност се постигнува вкусот.

Шкотско виски помеша, варен во согласност со рецепт Ендрју Ашер, се појави во 1853 година. Тој го даде името «Стариот Vatted Glenlivet». Во 1860 година, Британците се посебен закон да се регулира производството на мешани пијалоци. Тоа го означи помал временски период во текот на кој сорти стојат, како и главните карактеристики на моменти на технологијата.

Помеша видови вискиПостојат класификација, односно, кои имаат различни помеша виски стандард мешавина-де лукс blend- премија.

Видео: еден слад виски Глен Livet 12 vs Глен Livet 12 ekstsellens

При читањето за помеша виски што значи тоа, можете да видите дека помеша пијалок е марка "Џони Вокер Црвениот Етикета"Европските земји имаат популарноста на"Ballantine е"Во Америка -"Dewar е (Devars)". Секој пијалок припаѓаат на овој вид, е период во кој бил задржан, но не помалку од три години.

Мешавини де лукс, во споредба со оние кои се во согласност со стандардот, имаат повисок процент на слад виски со (најмалку триесет и пет проценти), како што се чуваат најмалку дванаесет години. При читањето за помеша виски што значи тоа, може да се види дека има "Johnnie Walker Black Label», «Чивас Регал 12 години».

Еден слад виски и помеша разлика

Помеша пијалоци припаѓаат на класата на премија, постар од дванаесет години, многу од нив се наоѓа на листата на најскапи виски, бидејќи тие се, најверојатно, ќе бидат достапни само за богатите луѓе, колектори, или за оние кои навистина ја цени шкотскиот еден слад и помеша виски, разлика која забележителни.

Во текот на последните објавени "на супермаркет" сорти помеша пијалок. Тие се продаваат во тенкови, тие, исто така, се разредува со вода, каде што се издаваат. Нивната цена е многу помалку од познатиот еден слад и помеша виски, кои разликата е очигледна, но квалитетот на државата, не може да се нарече лошо.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Историјата на виски потекло. - 3 часа.Историјата на виски потекло. - 3 часа.
Виски и нејзините варијантиВиски и нејзините варијанти
Нов Hankey BannisterНов Hankey Bannister
Што е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерскиШто е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерски
Концептот на помеша вискиКонцептот на помеша виски
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
Цената на вискиЦената на виски
Сорти и видови на вискиСорти и видови на виски
Класификација на вискиКласификација на виски
Виски "Cutty Сарк"Виски "Cutty Сарк"
» » Помеша виски е