ma.AlcoruGuru.ru

Виски тврдина

степени во виски

Кога едно лице прво се соочува со избор на виски, на прво место, тој е заинтересиран за вкус и силата на алкохол. Јас ќе ви кажам колку степени во виски, и она што ја одредува тврдина. Опсегот е доста голема, но тоа не значи дека сите пијалоци се достојни за нашето внимание.Повеќето виски содржи од 40 до 50 степени алкохол. Но, постојат видови тврдина која надминува 70% од прометот (главно шкотски и јапонски сорти). Обично помеша виски посилни од еден слад.

До одреден степен, виски тврдина, исто така, зависи од составот и своето производство технологија. Многу дестилерии, обидувајќи се да го привлечат вниманието на производот, да ги направат своите пијалоци многу силна. Но, високата содржина на алкохол ја подобрува вкусот, па не постои точка во потрага по најсилниот виски, бидејќи е тешко да се напие, и вкус може непријатно изненадување.

Дознајте колку степени во одредена шише виски може да биде со гледање на неговата етикета. Секој производител е должен да укаже на содржината на алкохол. Јас препорачувам да изберете пијалоци со стандардна јачина (40-50% од прометот), како тие се за овој традиционален алкохолен пијалок вкус.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерскиШто е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерски
Виски lagavulinВиски lagavulin
Концептот на помеша вискиКонцептот на помеша виски
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
Цената на вискиЦената на виски
Сорти и видови на вискиСорти и видови на виски
Коктел "јаболко виски"Коктел "јаболко виски"
Класификација на вискиКласификација на виски
Легендарниот шкотски вискиЛегендарниот шкотски виски
Факти за вискиФакти за виски