Домашна виното е направено со свои раце, што би можело да биде tastier и поздрав. Која не е само бобинки Куќа вино од капинисе користи за домашна производство на вино. Еден од најпопуларните вино бобинки е капина. Вреди да се обидат уште еднаш BlackBerry вино и да ја цениме уникатен вкус, сакам да уживам во тоа повторно. Вино од капини дома да се направи лесно, но процесот бара придржување до одредени технологии. Ако го направите како што треба, резултатот ќе испаднат вкусна Бери пијалок.

За да се подготви на вино е најдобро да се користи градина плодови, а не надвор од шумата. Тоа е поголема и кисела нивните горо сестро, дека тоа е подобро прилагоден за десерт пијалок.

Blackberry вино претвора кисело и мирисна, што му дава еден допир на зачин. Домашна BlackBerry вино има интензивна црвена боја. Тоа се готви на различни начини.

Рецепт Бери винопроизводи:BlackBerry вино во утаителни

  • Blackberry Свежи - 2 кг.
  • Шеќер - 1 кг.
  • Вода - 1 литар.
  • суво грозје - 50 гр.

Подготовка:

Подгответе овошје: да се отстрани скапани и zaplesnevshie, се мие, се префрли на салфетка

отстранување на влага. Пасира капини пире на државата и се стави во сад со голем грлото.Додадете суво грозје, 400 гр. шеќер, се меша добро.

Површината на суво грозје содржи диви вино квасец, тие ќе ви помогнат да се кандидира на процесот на ферментација.

  1. Трансфер на чинија со работното парче во соба без сончева светлина. пред вратот врзување