ma.AlcoruGuru.ru

Брага и дома пијалак на цреша слива

Брага и дома пијалак на цреша слива
Брага и дома пијалак на цреша слива - многу реална окупација, и покрај ниската содржина на шеќер во бобинки! цреша-слива (Во натамошниот текст tkemali, vishneslivoy) расте во различни региони на Русија. Се должи на фактот дека има одличен траен мирис, тоа е одлична суровина, со цел да се подготви овошје Брага на.

Делови за Брага

 • 10 kg на зрели слива;
 • 2 кг шеќер;
 • 10 литри вода.
Додадете шеќер неопходно поради ниска содржина на шеќер на овошје. Без додавање на шеќер, приносот финалниот производ (пијалак) е многу мал (0,5 литри на 10 килограми зрели слива).

Фазен готвење каша од цреша слива

 1. Слива не се мијат, извадете семиња. Отстрани коските не е сосема лесно, но да ги остави премногу, тоа не е пожелно, бидејќи тие даваат горчина пијалак.
 2. Пулпа е земјата темелно да се добие кашеста маса. Многу bootleggers да се олесни еден таков процес се користи месо мелница.
 3. Во еден литар вода разреден со 0,5 кг шеќер, а потоа како резултат на сируп беше става во кашеста маса и активно да предизвика.
 4. вратот сад обложен газа и се пренесени за два дена во една соба каде што температурата се задржува топло без извори на светлина. Во тоа време, на механизмот на дејство трае дивината (природни) квасец, кои се секогаш на површината на овошје и yagod.Esli во рок од три дена од денот на ферментација не е активирана, постои потреба да додадете квасец (150 гр притиснат или сушени 30g). Квасец со голема желба и веднаш додаде, тогаш процесот на ферментација е најактивен. Но вкусот на домашно пиво без користење на вештачки квасец уште подобро.
 5. Штом пена, кисело мирис и подсвиркване целиот состав влегоа во контејнер, кој ќе се одржи на процесот на ферментација.
 6. 1,5 кг шеќер се разредени во 3 литри вода. Како резултат на сируп, исто така, се истури во резервоарот, кој го внесе alychovaya паста.
 7. Истурете остатокот од (шест литри) вода се меша.
 8. На вратот на замката на резервоарот за вода монтиран. Инсталирајте водата е потребна печат, бидејќи на ферментација на диви квасец не е активен, а производот без тоа може да се претвори кисело.
 9. Капацитет е донесена во една соба со топла температура на воздухот. Времетраењето на ферментација можат да бидат различни (од 15 до 45 дена). При користење на куката за Брага нема да се влоши, па искуството на место.
 10. Целосно завршена Брага на слива нежно отстрани од талог (топчиња исклучени за да се избегне жешкото за време на дестилација). Материјал дестилирана поделен на фракции.

Видео: Брага слива и дестилирана во дестилат

Брага, подготвени во согласност со сите услови, им овозможува да се добие дома пијалак на слива во износ од 2,5 - 3 литри на 40-степен на тврдината. Alychovy светлина има неверојатно мазна вкус и вкусни уникатен вкус.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Инфузија на слива (вотка)Инфузија на слива (вотка)
Слива светлинаСлива светлина
Слива ликерСлива ликер
А едноставен рецепт alychovogo светлинаА едноставен рецепт alychovogo светлина
Алкохол од бобинки црвена или жолта цреша сливиАлкохол од бобинки црвена или жолта цреша сливи
Рецептот на цреша слива светлина наРецептот на цреша слива светлина на
Слива светлина домаСлива светлина дома
Светлина црешиСветлина цреши
Рецепт домот на цреша слива ликериРецепт домот на цреша слива ликери
Инфузија на цреша слива домаИнфузија на цреша слива дома
» » Брага и дома пијалак на цреша слива