ma.AlcoruGuru.ru

Инфузија на цреша слива

              состојки:

• цреша слива, проследен (Пет килограми)

• Шеќер (Четири килограми)

             подготовка

Зрела цреша слива (одговара апсолутно сите оценки) се добро измиени, за да се отстрани семиња. Следна веднаш да наметне desyatilitrovuyu шише.

Но, тука треба да се става шеќер во слоеви. Што треба да остане малку простор - така што треба да биде.

потоа го ставаат печат вода, и извади шише во подрумот. Тука постои дури и прогонувачки.

Од време на време ќе треба погледи за вода печат за да додадете вода во чаша, или од нашите овошје ликери може да се добие една убава цреша слива оцет. Но, ние се уште треба ракија.

времето за престој во подрумот за најмалку еден месец. После тоа, се цеди, се става во чист шише, плута и продавница во подрумот.

Тоа е основа на сите ликер цреша слива е подготвена, можете да ја проверите вашата работа. Уживајте во вашиот уживање!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Слива ликерСлива ликер
Куќа вино од цреша сливаКуќа вино од цреша слива
Домашна цреша слива вино - едноставен рецептДомашна цреша слива вино - едноставен рецепт
Алкохол од бобинки црвена или жолта цреша сливиАлкохол од бобинки црвена или жолта цреша сливи
Рецептот на цреша слива светлина наРецептот на цреша слива светлина на
Рецепт домот на цреша слива ликериРецепт домот на цреша слива ликери
Инфузија на цреша слива домаИнфузија на цреша слива дома
Цреша ratafiiЦреша ratafii
Рецепт слива ликерРецепт слива ликер
Цреша слива вино од дома е едноставен рецептЦреша слива вино од дома е едноставен рецепт
» » Инфузија на цреша слива