ma.AlcoruGuru.ru

Брага за светлина

Брага за светлина

Брага за светлина

  Брага за производство - тоа е производ кој се добива од растворот на шеќер и со учество на дестилерија квасец.

Квасец - живи микроорганизми кои се претворат шеќер, на крајот произведува јаглерод диоксид и алкохол.

Брага пијалак е за главната суровина од која да се добие конечна производ - домашна вотка. Брага е подготвенамед, шеќер, сите производи кои содржат шеќер или скроб.Скроб, приготвува на температура со врела вода, претворајќи го во желе, ostuzhivayut до 25 C, а потоа Дода жици на алкохол квасец.

Затоа, работата на квасец добро, што треба да внимаваш за своите оптимални услови. За да го направите ова:

    температура. Оптималната температура за каша станува 24 ° -40 °. На пониски температури, активноста на квасец е изгаснат и тие одат во состојба на мирување (не преработени шеќер). Во овој случај, Брага загрева.На повисоки температури квасец едноставно умираат. Затоа Брага треба да се пресели во ладилникот место и додадете малку квасец.

    забрзување на ферментацијата. За оваа Брага периодично позадина. Во уште Брага Дода, па заповеда и катализатори: компир, грашок, домати, супа ХОПС. Но, ова е аматер.

Видео: Како да се стави во Брага рецепт запарвам-Баба

На стапката на ферментација, исто така, е под влијание на количината на шеќер во Брага. Идејата е повеќе шеќер подобро.

Но, кога Брага достигнува 15-18 тврдина, квасец ќе почнат да се умре. И нема никој да се процесира шеќерот во алкохол. Затоа треба да се соодветни пропорции на шеќер и квасец.

Кога ферментацијата е завршена, решението престанува горчлив (не е слатка!) И дома-приготвува на температура пиво за производство на разјаснети. Единицата за дестилација секогаш го правам од тапанот на пареа.

По завршувањето на дестилацијата е потребно да се направи чистење резултантниот производ од сите нечистотии и фузелово масла.

Дури сега, можете да го користите висок квалитет дома samogonchik

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се утврди подготвеноста на БрагаКако да се утврди подготвеноста на Брага
Брага да пијат од мармалад и сокБрага да пијат од мармалад и сок
Што е подобро за пијалак квасец?Што е подобро за пијалак квасец?
Светлина на лубеницаСветлина на лубеница
Што е подобро за пијалак квасец?Што е подобро за пијалак квасец?
Рецепт пченица каша без квасец. Како да се стави на пченица Брага домаРецепт пченица каша без квасец. Како да се стави на пченица Брага дома
Подготовка на миењеПодготовка на миење
Сè за замокот на БрагаСè за замокот на Брага
Ферментација кашаФерментација каша
Пијалаци квасецПијалаци квасец
» » Брага за светлина