ma.AlcoruGuru.ru

Ферментиран сок

ферментиран сок

Ферментиран сок од малини

Избрани непроменети зрели плодови, исплакнете ги со чиста вода 3-4 пати и е дозволено да се исцеди. Бобинки лесно мачкам со рака. Како резултат на целулоза и сок е ставен во чаша цилиндарот (8 kg поставени пулпа во шише 10-l). Ако сакате, се додаваат на шеќер во каша (100-150 g на 1 кг плодови). а потоа на вратот вратоврска со cheesecloth и место на топло место за 2-3 дена. Како резултат на сок се истури во резервоарот на друг резервоарот, кој е веднаш затворен печат вода. Ферментиран сок се чува под вода стапица додека не се повеќе меурчиња во една чаша вода, на пример, до крајот на ферментација.

Да го олеснат ферментирано шише сок извади во ладна соба и се чуваат под вода печат 30-50 дена, по што сок е внимателно да се преточува од талог со помош на сифон. Спакувани во шишиња сок, кој ukuporivyut и се чуваат во лежечка положба.

За целосна екстракција на екстрактивни материи од останатите каша беше влегоа во цилиндар на целулоза како 30 проценти шеќерен сируп како ферментиран сок се истури, смесата беше ставен на секундарна ферментација. По 3-4 дена, вториот истури сок и стискаш на пулпа. Собраните сок се истури во резервоарот и го стави на секундарна ферментација под вода печат. На крајот на ферментација на сок е исцедена од талог со помош на сифон, шишиња и запечатени стопери.

Ферментиран сок од рибизлаБобинки се подредени и чисти, отстранување на оштетените. Испирање на плодови 2-3 пати во вода, оставете го да се исцеди, а потоа се пасира, бобинки во сито поставена во голем сад. Добиени по пулпата и сок се става во стаклен цилиндер (10-литарско шише беше поставена до 8 кг бобинки).

Вратот на садот се покрива со газа и се стави на топло место за 2-4 дена. Кога пулпа истрели и сок се истакнати на дното на садот, се ставаат во друго шише, додаден шеќер (100-150 g на 1 литар сок) и ја даде на ферментација под вода печат на 12-20 дена (до целосен прекин на ферментација) по тогаш сок е исцедена од талог со помош на сифон.

Ферментираниот сок се стави на ладно место за 1,5-2 месеци до падна vinokamennaya киселина и заматеност. Нето појасни сок се истури од талог со помош на сифон, се прелива во шишиња и запечатени.За целосна екстракција на екстрактивни материи од останатите во каша беше додаден како балон 30 отсто шеќер сируп како ферментиран сок беше исушена. Дадени ферментација сируп 3-4 дена влегоа во шише, и стискаш на пулпа. Како резултат на сок се става на втор секундарна ферментација под вода печат од 20-30 дена (до целосно затворање на ферментација). По овој период на сок е исушена со помош на сифон, се става во шише или шишиња и запечатени. Па се подготви ферментиран сок од црни и црвени рибизли.

Ферментиран сок од цреши

Бобинки замеси, се става во шише, се посипува со 30 проценти шеќерен сируп, инсталација замката на вода и се одржа 20-25 дена, додека не престане ферментација. Тогаш ферментиран сок се филтрира и шишиња.

За подготовка на 5 литри шеќерен сируп се 1,6 килограми шеќер.

Ферментиран сок од сливи

Сливите се чистат, перат, rzrezayut на половина и извадете семиња. Половини бобинки беа поставени во стаклено шише и додадете шеќер (150 g на 1 кг сливи). На балон е потоа се затвора печат вода и врзани за 35-45 дена на топло место за ферментација. Откако е запрена ферментација, како резултат на сок се внимателно истури од талог и шишиња, кои се затворени и се стави во чување.

Ферментиран сок од јаболка

Подредени јаболка се мијат, се сече на парчиња и се пренесуваат преку месо мелница. Како резултат на јаболкова пулпа беше ставен во стаклено шише. Во шише 10-литар е да се стави 8kg целулоза и додаден шеќер (100-150 g на 1 kg на целулоза). Врзување на вратот со газа, се стави на шише на топло место за 2-4 дена. По се појавува на пулпата и сок се истакнати на дното на садот, како резултат на сок се истури и каша е исушена. На резултат на сок е додаден шеќер (100-150 g на 1 литар сок), снимањето ќе се затвори и вода се остава да се по-ферментација за 15-25 дена. По завршувањето на ферментацијата на сокот е исцедена од замката на талог, е шишиња и запечатени.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Куќа вино: рецепти за овошни винаКуќа вино: рецепти за овошни вина
Вино од chokeberryВино од chokeberry
Рецепти овошни винаРецепти овошни вина
Куќа вино од бели рибизли. лесен рецептКуќа вино од бели рибизли. лесен рецепт
Вино на Viburnum домаВино на Viburnum дома
Рецепт за јагода виноРецепт за јагода вино
Куќа вино од боровинкиКуќа вино од боровинки
Јагода ликерЈагода ликер
Куќата вино цариградско грозде (Agrus)Куќата вино цариградско грозде (Agrus)
Куќа вина на црни и црвени рибизлиКуќа вина на црни и црвени рибизли
» » Ферментиран сок