ma.AlcoruGuru.ru

Лимон вотка

лимон вотка

Кисна 3 недели на двојното пијалак кора од лимон (5 делови и 1 дел пијалак кора). Потоа се разредува со 2.5 делови на вода и да стигне. Обемот на дестилирана вотка мора да биде еднаков на почетниот волумен на дестилиран алкохол. Исечете тенки горниот слој на кора од три мали лимони, се стави во шише и се прелива дестилирана пијалак. Кисна на топло место за 5-8 дена, а потоа се филтрира. Може да биде малку подсладите (200 g шеќер на 1 L).Кора од лимон 400 g и 400 g на виолетова корен истурам 12 литри на двојно дестилирана алкохол. Инсистирањето 6 дена, а потоа се дестилираат на тивок оган додека не излезе 6 литри на светлина.

Кората од лимон 30 се става 5 l двојно дестилирана алкохол и 3,5 L на вода, додадете кора од портокал или 4 5-6 зелена портокали неколку земјата коријандер и 4 парчиња. каранфил. Да се ​​инсистира на сонце или на топло место за 30 дена. Потоа дестилираат до пијалак 2,5 литар. Засладен сируп и се филтрира.

1.2 kg на грубо иситнети кора од лимон, 60 g на сол се пополни во 12 l на двојно дестилирана алкохол. Кисна 3 дена, а потоа дестилирана и подсладите 1,2 литри сируп.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Рибизла ratafiiРибизла ratafii
Ratafii на цитрусRatafii на цитрус
Ликер од портокалЛикер од портокал
Портокалова пијалакПортокалова пијалак
Цимет светлинаЦимет светлина
Алкохол "тропските предели"Алкохол "тропските предели"
Ким пијалакКим пијалак
Пијалак на пелинПијалак на пелин
English ratafiiEnglish ratafii
Анасон пијалакАнасон пијалак
» » Лимон вотка