ma.AlcoruGuru.ru

Ким пијалак

ким пијалак

1.2 kg на грубо прав ким се става 5 литри вотка и кисна за 3 дена. Потоа додадете уште 5 литри на светлина, стигне и подсладите вкус.

1,8 kg ким фунта, се става 12 L вотка, и да стигне подсладите сируп 800 g на шеќер.

400 гр ким, orris 60 g, 50 g на сува анасон и кора од лимон за мелење, се меша, се прелива преку 3,5 L на двојно дестилирана алкохол и оставете го за 2 дена. Потоа додадете 2,5 литри вода и мека пролет дестилираат преку коцка додека како резултат на пијалак нема да се бела и лут вкус. Подсладите вкус сируп и филтер.

200 гр ким, коријандер 100 g, 50 g на анасон Истурете 18 литри вотка и да ги надмине, а потоа филтрирана.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ориз воткаОриз вотка
Рецепти за ароматичните есенции воткаРецепти за ароматичните есенции вотка
Розова воткаРозова вотка
Францускиот воткаФранцускиот вотка
Ликер од портокалЛикер од портокал
10 Популарни рецепти тинктури на светлина10 Популарни рецепти тинктури на светлина
Портокалова пијалакПортокалова пијалак
Цимет светлинаЦимет светлина
Пијалак на пелинПијалак на пелин
Анасон ratafiiАнасон ratafii
» » Ким пијалак