ma.AlcoruGuru.ru

Пијалак на пелин

Пијалак на пелин

800 t анасон, 200 гр пелин Истурете 12 литри на пијалак, инсистираат 14 дена, а потоа се стигне.

300 g на пелин врвови, истурете 60 g на сол 12 l на двојно дестилирана алкохол, инсистираат на 7 дена. Потоа додадете 1,2 кг мед и да стигне.

1,5 кг на врвот на младите пука на Artemisia, 100 гр корен dyagilnogo orris 100 g, 100 g на листовите од оригано, анасон 50 g и 50 g на анасон Истурете 12 литри на двојно дестилирана алкохол и инспирирање на 4 недели. Потоа, за да стигне Подготовка 8 l пијалак, во која е додаден 1,2 кг шеќер растворен во 600 ml вода. Овој пијалак валкани зелени инсистирање на мал број на листови од црни рибизли или lovage.

2 кг блузи Пелин, истурете 300 g Ангелика 6 литри вотка и оставете го за 2 недели. Потоа додадете 3 л вода и да ги надмине до 6 литри вотка. Овој пијалак може да се направи зелена нијанса на своите мацерација за 2-3 дена на неколку листови од црни рибизли или lovage. Потоа се филтрира и да подсладите вкус.

400 г анасон, 200 гр ситно сецкани пелин прелива 12 литри вотка и да стигне.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Розова воткаРозова вотка
Францускиот воткаФранцускиот вотка
Производство на absintheПроизводство на absinthe
10 Популарни рецепти тинктури на светлина10 Популарни рецепти тинктури на светлина
Портокалова пијалакПортокалова пијалак
Цимет светлинаЦимет светлина
Ким пијалакКим пијалак
Роуан светлинаРоуан светлина
Анасон ratafiiАнасон ratafii
Анасон пијалакАнасон пијалак
» » Пијалак на пелин