ma.AlcoruGuru.ru

Производство на ракија

производство на ракија

производство на ракија

производство ракија - е уметност во светот алкохолни пијалоци.

Сем ракија се однесува на алкохолни пијалаци, кои се подготвени со помош на двојна дестилација на бело вино.

Потоа, како резултат на алкохол Бренди чува во дабови буриња.

Името на овој необичен пијалок доаѓа од францускиот град коњак. Значи, да ги разгледаме основните процеси на производство на коњак.

Видео: Бренди производство. бизнис идеја

               Суровини за производство на коњак

Главната бела сорта на грозје, кои се користат да се направи ракија, наречен - Јуни блан. Ова грозје зреат полека, таа има висока киселост, висока продуктивност и висока отпорност на разни болести.

Но, за разлика од оваа сорта е многу помал, но се користи како сорти грозје како што се: Montilla, Colombard, Folle Бланш. Таквите грозје дава богат вкус и ароматични алкохол.                         подготовка на грозје

Кога се собраа на грозјето, неговите оценки, отстранување на расипани бобинки и да се направи сок од остатоци добиени во посебен печат. Еве главната точка - со остатоци добиени коските не задави. Завртете печатот не се користи.

Како резултат на сок се става на ферментација (ферментација) без пристап на кислород од замката на вода. Од сок има шеќер, а потоа дополнителни шеќер не даде. Ферментација трае околу три недели, што резултира со вино со содржина на алкохол од 9%, а висока киселост.

                    Дестилација (дестилација) на вино

Како резултат на вино pereganyayut двапати.• Првата фаза. Првата дестилација (дестилација) се добива со база
дестилат - алкохол Syrets, која има сила на 27-32%.

• Во втората фаза. Алкохол Syrets беше дестилирана повторно, а со тоа добивање
база квалитет ракија алкохол.

Еве земени три фракции
дестилат.

И тоа е вториот дел (70% сила) се избрани за
понатаму во дабови буриња, каде што станува пијат коњак.

                       коњак изложеност

Коњак алкохол е неопходно да се задржи во дабови буриња најмалку 2 години. Само тогаш пијалок станува вистинска коњак. изложеност на живот не може да биде ограничен.

Во производство на коњак, практиката покажува дека по 70 години на стареење ракија не се менува нејзините главни карактеристики.

За изложеност на коњак, дабови буриња prefired внатре. Така, дрво структура станува помека и зголемување extractives квалитет. По запалување на внатрешноста на тапанот е покриен со слој од изгорени шеќер никој. Ова е резултат на температурата ефекти на гликоза која е во структурата на даб.

Во текот на издржливост промени коњак алкохол, таа добива убаво златна боја и апсорбира дрво ванила вкусови. Со текот на времето, пијалокот добива потемна боја, станува помека, а во вкусот постојат различни нијанси на овошје, цвеќе и зачини.

                    коњак подготвеност

Специјално обучени луѓе - "визба господар" строго го следи развојот на коњак. Само господар одредува на врвот на развој и дава команда на трансфузија во стаклени шишиња, каде што тие се запечатени и се чуваат во оддалечена локација подрумот.

Во индустријата, производство на коњак е направен со мешање на различни eaux. Но, постојат и ракии, што укажува на годината на берба и изложеност возраст. Ова е многу скапи пијалоци, преку кои ја контролираат има посебен Бирото Националниот Interprofessionnel du коњак.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Почетна ракијаПочетна ракија
Тајните на коњакТајните на коњак
За разлика од коњак armagnacЗа разлика од коњак armagnac
Што го одредува калориска вредност на коњак?Што го одредува калориска вредност на коњак?
Производство на ракијаПроизводство на ракија
Историјата на коњакИсторијата на коњак
За коњакЗа коњак
Коњак е различна од брендот? Што е подобро: коњак или ракија. видови на ракијаКоњак е различна од брендот? Што е подобро: коњак или ракија. видови на ракија
Класификација на ракијаКласификација на ракија
Хемискиот состав на коњакХемискиот состав на коњак
» » Производство на ракија