ma.AlcoruGuru.ru

За коњак

Видео: 10 интересни факти за Коњак

Коња на (француски коњак.) - Силна алкохолен пијалок произведен од одбрани сорти на грозје од страна на специјална технологија.
Името на коњак пијалак е именувана по градот Коњак, регионот на Poitou - Шарант, Одделот Шарант, Франција, со кој што се поврзува на историското минато на создавањето.

Името "коњак", на географските граници на производство и технологија на производство се добро дефинирани, регулиран и утврден од страна на бројни законски акти. Француски коњак е мајчин јазик на производот.Духовите на други земји, како и произведени во Франција е Шарант на алкохол добиени со дестилација на вино од грозје (ракија), немаат право да се нарече коњак на меѓународниот пазар.
Треба да се напомене дека во ракија СССР повика било која сорта на ракија, произведени од страна на технологија, во близина на технологија на производство на овој коњак.Во доцните 90-ти, во официјална посета на Борис Елцин во Франција. На средбата со францускиот претседател Франсоа Митеран потпишаа протокол во кој Русија официјално се обврзува да не го користи името "коњак" (на латински пишување Коњак) за употреба на етикетите на производите произведени на територијата на Русија.

На домашниот пазар е можно само користење на оваа ознака при пишувањето на кирилица - ракија. Според овој документ, дури и на повеќето домашни на старите гроздобер коњак станува надвор од Руската Федерација, Руската бренд (руски Бренди).

Видео: Се за Коњак Guguli)

Сето ова е, исто така, важи и за производи произведени во фабриките на Молдавија, Грузија, Ерменија. На домашниот пазар, додека го пишувам на кирилица е можно да се користи фразата Ерменски (Молдавија, Грузија) ракија.

Во Европа, на истиот производ може да се продава само кога се применува Бренди натписи. Во случај на повреда на договорот виновникот ќе се казни
Врз основа на материјали: ru.wikipedia.org

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Домашна ракија воткаДомашна ракија вотка
Зошто е скап коњакЗошто е скап коњак
Посета на Бордо во Франција - вино град!Посета на Бордо во Франција - вино град!
Коњак kazumianКоњак kazumian
Бренди куќа "Курвоазие"Бренди куќа "Курвоазие"
"Старата Koenigsberg" - ракија №1!"Старата Koenigsberg" - ракија №1!
Коњак може да биде само францускиКоњак може да биде само француски
Советскиот коњак на француски потеклоСоветскиот коњак на француски потекло
Ракија продукциски центриРакија продукциски центри
Коњак брза хранаКоњак брза храна