ma.AlcoruGuru.ru

Класификација на ракија

Видео: Средба на украински производители коњак

класификација на џин

ракија - силен алкохолен пијалок (. 40-60 вол%), вински дестилат, Бери или овошен каша. Обично, тоа е дестилиран од грозје вино.Бренди е симбол на една цела група на алкохолни пијалаци, кои се слични едни на други технологија на производство и дојдовни производи. Зборот "бренди" доаѓа од Холандија «Brandewijn», што во превод значи "Изгорени вино".

видови на ракијаПостојат 3 видови на ракија:- Brendi- ракија овошје ракии otzhima-

Видео: Цвеќе Gaura Lindhemera кај младите парк Кирјат Yam.IzrailракијаСе користи за производство на ферментиран сок од грозје. Таквите ракија, постојат неколку подвидови: -коњак направени во близина на градот Коњак во Франција. Во своето производство користење на фотографии, преку кои винско грозје двапати peregonyayut.-Armagnac се добиени по дестилација низ еден долг бакар дестилаторите и стареењето во дабови буриња. Обично, изложеност трае 12-20 години, но понекогаш може да достигне до 30 произведува овој пијалок во југозападниот дел на Франција. Најпопуларниот бренд на Armagnac има "Маркиз де Монтескје".-Шери ракија или цреша ракија Се произведува во јужниот дел на Шпанија во одредена област Andalussi на алкохол и вино дестилати, дозволено да се кандидира за повеќе од 6 месеци во дабови буриња. Шери ракија тврдина има 36-45 степени. Неговата класификација на изложеноста е како што следува: Solera (Повеќе од 1 година), Solera Reserva (Повеќе од 3 години), Solera Gran Reserva (Над 10 години) .-Метакса - Грчкиот ракија, која се состои од ракија, вино и инфузија trav.-американската ракија - малку посилна и полесен од Европа. Производство се наоѓа во Kalifornii.-Arbun - ерменски коњак, суровини за кои има само грозје духот на ерменско потекло. Arbun поделена на подтипови се: обични, брендирани и наплата konyaki.-Divín - Молдавија ракија, која е одличен аперитив и пијалок да desertu.-Плиска - Бугарската ракија произведена од алкохоли светлина сорти грозје Dimyat Јуни блан и Ркацители, и чува во дабови буриња најмалку 5 години.

Ракија направени од остатоци добиениСуровина делува сето она што не е произведен по стискаш на сок од грозје: на гроздовата каша, стебла и семиња. Еклатантен пример за ракија се остатоци добиени од јужнословенските ракија, Грузија Chacha и италијански грапа.

Видео: Петерсон на Даблин цевки. Како што е направен

овошје ракијаОвошје ракија - производ на дестилација на овошје и бобинки, освен грозје. Најчесто се користи за да јадат јаболка (Калвадос), Цреши (Кирш), Слива (Сливовиц), Смрека (Borovichka), Круша (Poire Вилијамс), Малини (Framboise) И праски (Eau de Vie). Овој тип на ракија обично не е дозволено да се кандидира, а со тоа тоа е транспарентен.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Почетна ракијаПочетна ракија
Зошто е скап коњакЗошто е скап коњак
Треба ли да pohmelyatsya пиво и други митовиТреба ли да pohmelyatsya пиво и други митови
За разлика од коњак armagnacЗа разлика од коњак armagnac
Ракија продукциски центриРакија продукциски центри
Историјата на пијалокИсторијата на пијалок
Производство на ракијаПроизводство на ракија
Историјата на коњакИсторијата на коњак
За коњакЗа коњак
Коњак TranscarpathianКоњак Transcarpathian
» » Класификација на ракија