ma.AlcoruGuru.ru

Разлики коњак од Armagnac

разлики од Armagnac ракија

Видео: ... пури, коњак и нема спорт)Тие велат дека францускиот дал светот коњак и armagnac моментов лево и тоа се исплатеше. Овие два алкохолни пијалаци се многу слични, но не и идентични. За разликите помеѓу коњак и Armagnac ќе се дискутира понатаму.

Armagnac (Armagnac) - силен (40-50 степени), алкохолен пијалок, осврнувајќи се на бренд класа. Произведени од вино духови во француска провинција Гасконија. За тоа користи специјални дестилација апаратот за дестилација со слоевит греење плочи (сл.). Седум вкусови на Armagnac: пиперка, суви сливи, ванила, праска, виолетова, вар и лешник.

Како Armagnac
Дестилација апарат за armagnac

Разлики во Armagnac ракија:

  • различни сорти на грозје;
  • разлики во начинот на дестилација (Armagnac - еднократно или постојано ракија дестилација е произведен од страна двојна дестилација);
  • Чекање (ракија содржи 40% алкохол, armagnac - од 40% до 50%);
  • Armagnac е направен од грозје од една година (millezimnyh пијалок), ракија - во повеќето случаи, од грозје одгледувано во различни години (помеша пијалок);
  • коњак и armagnac чува во дабови буриња од различни раси, Armagnac изложеност време е обично подолго;
  • во исто изложеност armagnac подобро и повеќе ракија.


На непцето, неискусен човек, тоа е многу тешко да се разликуваат овие пијалоци. Во Armagnac побогат вкус, но тоа може да се разбере само искусни дегустатори со обучени рецептори. Купи armagnac смисла само на оние кои се добро обучен во скапи коњак, и сака да проба нешто ново.

Како да се пијат Armagnac
Во коњак и armagnac иста боја

Како да се пијат Armagnac

Само во чиста форма. Поради нестабилноста на ароматични букет не може да се разредат или се меша со други пијалоци. Armagnac ракија се истури во конвенционалните стакло, а потоа загрева топли раце.

А малку загреан Armagnac открива својата ароматични букет и уникатен вкус нијанса. Armagnac пијат мали голтки без закуски.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Патка маринирани на дојкаПатка маринирани на дојка
Во април 2010 година, MBG фирма - увозник и дистрибутер на ...Во април 2010 година, MBG фирма - увозник и дистрибутер на ...
Треба ли да pohmelyatsya пиво и други митовиТреба ли да pohmelyatsya пиво и други митови
Armagnac. потеклоArmagnac. потекло
Armagnac - роднина на коњакArmagnac - роднина на коњак
Советскиот коњак на француски потеклоСоветскиот коњак на француски потекло
Armagnac и коктели врз основа на негоArmagnac и коктели врз основа на него
За разлика од коњак armagnacЗа разлика од коњак armagnac
Ракија продукциски центриРакија продукциски центри
Armagnac - братучед коњак - 4 часа.Armagnac - братучед коњак - 4 часа.
» » Разлики коњак од Armagnac