ma.AlcoruGuru.ru

Разликата помеѓу коњак и ракија

Видео: Коњак и виски. За она што го плаќаат?

За разлика од ракија од Коњак

Видео: Најди ги разликите помеѓу коњак и анализаАко мислите дека на коњак и ракија синоним имиња за пијалок, тоа во ред. Меѓу нив постои значајна разлика, кои треба да се знае секој добар познавач на алкохол. Следна ние ќе се погледне што точно е различна од ракија коњак. Да започнеме со дефиниција на секој од концепти.

ракија - група на силни (околу 40-60%) од алкохол, добиени со дестилација на ферментиран сок од овошје (грозје, јаболко, цреша, итн.) Може да се каже дека брендот е најстариот технологија на производство од името на одредена алкохол.коњак - алкохолен пијалок е 40 степени, произведено од сокот на некои сорти на грозје и начинот на двојна дестилација (дестилација) и стареењето во дабови буриња најмалку 30 месеци. Во прилог да се јавите на нивните производи «Коњак» (коњак) се прифатливи само винарите истоимениот регион во Франција.

Како што можете да видите, коњак е еден од најчестите видови на ракија, разликата својата од другите брендови се како што следува:

 • се користи за производство на сок само бело грозје;
 • двојна дестилација (дестилација);
 • додека во дабови буриња;
 • природни состојки (во некои други видови на ракија може да се користат бои и карамел);
 • Тврдина околу 40 степени;
 • единствен географски регион на производство (на француската провинција Коњак);
 • авторски права на името.

За да може полесно да се разбере наведуваат имињата на неколку видови на ракија, во зависност од суровина:

 • Калвадос (сок од јаболко);
 • Кирш (цреша сок);
 • Framboise (малина);
 • грапа и Chacha (сок од грозје).
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Коњак и неговото производствоКоњак и неговото производство
Salon-продавница на ДЦЦSalon-продавница на ДЦЦ
За разлика од коњак armagnacЗа разлика од коњак armagnac
Ракија продукциски центриРакија продукциски центри
За коњакЗа коњак
Коњак TranscarpathianКоњак Transcarpathian
Класификација на cognacsКласификација на cognacs
Коњак е различна од брендот? Што е подобро: коњак или ракија. видови на ракијаКоњак е различна од брендот? Што е подобро: коњак или ракија. видови на ракија
Коњак CalarasiКоњак Calarasi
Класификација на ракијаКласификација на ракија
» » Разликата помеѓу коњак и ракија