ma.AlcoruGuru.ru

За разлика од коњак armagnac

За разлика од коњак armagnac

За разлика од коњак armagnac

Пред да се согласат сите разлики на Armagnac коњак прво треба да се разбере каков вид на пијалоци.

И така Armagnac - тоа е прилично тешко алкохол (40-50%) од капацитетот на алкохол.

Видео: Бренди - Бренди

Се произведува во Франција (провинција Гасконија) од страна на дестилирани бели вина.

Потоа се чуваат во посебни дабови буриња. На живее е друго време, колку повеќе толку подобро и да се поскапи, соодветно.

Armagnac може да ги имаат следните вкусови: лешник, виолетова, вар, праска, ванила, сливи, црн пипер.И што е чудно? Впрочем, ракија, исто така, може да имаат ист вкус. Што да се обидеме да разбереме што е уште различно од ракија на Armagnac.

                       Главните разлики од ракија Armagnac

• Грозјето. Armagnac е направен од многу сорти на грозје (околу десет). Затоа, овој пијалок има поголема разновидност на вкусови и забелешки на вкусови. Коњак главно се користи Јуни блан грозје.• Методи за дестилација. Коњак користи двојна технологија дестилација. Armagnac се дестилира еднаш, но ова е направено со помош на специјален апарат за дестилација.

• тврдина. Armagnac има слободна "приклучок" на 40-50%. Коњак е во основа обидот да се направи тврдина од 40% на алкохол е строго капацитет.

Видео: коњак, armagnac, Калвадос

• На жетвата на грозје. За Armagnac користат само гроздоберот една година, така што насловот на millezimnyh пијалок.

Поради тоа, се чувствуваат слободни да се пишува на етикетата на годината жетва. Во подготовка на ракија грозје, што може да се одгледува во различни години.

• стареење во буриња. Armagnac се чува во буриња од даб гасконски. Ова дрво има повеќе супстанција, така што насловот на танини.

За употреба ракија буриња направени од Лимузен даб. Има многу помалку танини.

Во зависност од износот на супстанцијата се добива различен вкус и арома на пијалок.

• вкус. Armagnac ракија се карактеризира со поизразен вкус и арома. Но, тоа може да разликува само вистински познавачи на овие големи пијалаци.

Видео: Armagnac

Како што можете да видите на прв поглед од разликата помеѓу Armagnac и коњак не се толку сериозни. Но, тоа е многу важно за професионални аматери.

Како Armagnac е многу слична на нејзините квалитети на коњак, дали е можно да имаат закуска со чоколадо, може да се кликнете тука. Во принцип, овој пијалок не се разредува со вода или различни сокови, освен што се користи во коктели ..

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Патка маринирани на дојкаПатка маринирани на дојка
Зошто е скап коњакЗошто е скап коњак
Во април 2010 година, MBG фирма - увозник и дистрибутер на ...Во април 2010 година, MBG фирма - увозник и дистрибутер на ...
Треба ли да pohmelyatsya пиво и други митовиТреба ли да pohmelyatsya пиво и други митови
Armagnac. потеклоArmagnac. потекло
Armagnac - роднина на коњакArmagnac - роднина на коњак
Советскиот коњак на француски потеклоСоветскиот коњак на француски потекло
Armagnac и коктели врз основа на негоArmagnac и коктели врз основа на него
Ракија продукциски центриРакија продукциски центри
Armagnac - братучед коњак - 4 часа.Armagnac - братучед коњак - 4 часа.
» » За разлика од коњак armagnac