ma.AlcoruGuru.ru

Изгорена вино - уникатен вкус!

ракија Зборот доаѓа од англискиот изгорени вино од германски или холандски branntwein branwin, кој се преведува како "изгорени вино". Согорување (рафинирање) беше извршена со цел да се задржи на вино на превоз на долги релации.

Денес, под ова име имплицира силен алкохолен пијалак направен од distillyanta вино или ферментирано овошје сок. ракија производство, како и производство на коњак и Armagnac, но тоа не е регулирано, а овој пијалок не секогаш ги исполнуваат највисоките стандарди за квалитет, пишува во светот на виното.

Дестилирани ракија може да се одржи во апаратот за дестилација "патент уште", кој убие еден куп на алкохол. Покрај тоа, на ракија понекогаш се додаде голема количина на слатки, создавајќи илузија за долго стареење во дабови.

Но, тоа не значи дека сите ракија - пијат лош квалитет. Постојат многу брендови кои имаат интересни, оригинални, уникатен вкус и арома.Што треба да знаете за натписите на шише:
етикета ракија може често натписи позајмени од коњак терминологија, - В.С., VSOP, Наполеон, итн - тие немаат никакво значење и служат само за украс, но самиот пијалок не ветува изложеност.
Ако производството на пијалок се користи плодот што може да се најде на натписи на етикетата како цреша ракија (цреша ракија), кајсија Бренди (кајсија ракија).

Ако ракија чисто грозје на шишето е обично е наведено "Laine", ако, во прилог на вино, во нормална и алкохол, тоа исто така е наведено.
Конечно, добар дел од брендот да се развива.Ако го нарачате во Лондон, Холандија, Германија, може да донесе било алкохолен пијалок, бидејќи коњак.
Затоа, треба да се знаат имињата на главните производители и најпознатите и високо квалитетни брендови на ракија.

Италија
Во Италија главниот производител на ракија е цврста Bouton (Boughton).
Уште една италијанска компанија која произведува најдобрите ракија - Акции е 84.

Компанијата е доста добро познат во Европа и го должи своето име не било посебна технологија за складирање (акции - на италијански "магацин"), и вториот круг од изборите на италијанскиот Lionello. Тој изграден во 1884 година во Трст дестилерија и развиени рецепт пијат, популарна во Средоземното Море.

Тоа е на возраст од 3 години во дабови буриња.
Шпанија
Португалски "духови" - aguardente (aguardente).
Ракија се чува во буриња од пристаништето, сите големи производители do Porto ракија.

Се следните брендови: Ribero (Рибеиро) и Ferreira (Фереира).
Грција

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Разликата помеѓу коњак и ракијаРазликата помеѓу коњак и ракија
Mulled вино и готвењеMulled вино и готвење
Производство на ракијаПроизводство на ракија
Почетна ракијаПочетна ракија
Треба ли да pohmelyatsya пиво и други митовиТреба ли да pohmelyatsya пиво и други митови
Ракија - популарна и малку познати меѓународни производ.Ракија - популарна и малку познати меѓународни производ.
"Старата Koenigsberg" - ракија №1!"Старата Koenigsberg" - ракија №1!
За разлика од коњак armagnacЗа разлика од коњак armagnac
Производство на ракијаПроизводство на ракија
Rosalkogol продолжен дозвола orlovskomu винаријаRosalkogol продолжен дозвола orlovskomu винарија
» » Изгорена вино - уникатен вкус!