ma.AlcoruGuru.ru

Коњак и ракија: Што е разликата помеѓу нив и разликата

Многу луѓе имаат тенденција да се мисли дека коњак и ракија - таа е една и истиот пијалак со различни имиња. Ние побрзам да ве уверам дека ова не е точно. Денес, ние сме со вас ќе се разбере она што е фундаментална разлика помеѓу двете духови. Впрочем, секој вистински познавач на алкохолни пијалоци треба да знаат што се разликува од ракија коњак.коњак - е силен (40 степени) goryachitelny врз пијат сок одбрано грозје. Таа е направена од страна на двојна дестилација (дестилација) сок од грозје и зачувување на тоа во дабови буриња најмалку 2 години. Процесот на производство на коњак ги има своите корени во Франција. Името дојдоа околу поради винарија францускиот регион «Коњак» на. Патем, да се даде името на неговата оригинална производители коњак имаат право само на регионот.

ракија - vysokogradusnyh овој опсег (40 до 60) алкохолни пијалаци произведени од страна на овошни сокови. Најчесто основа за подготовка за полагање на цреша, јаболко и грозје нектар. Според нејзината инверзна слика на брендот - тоа е прилично Метод за производство на алкохолни производство, од името на одредена топла пијалок.Коњак и ракија: разликата

Видео: Нерегуларностите konyaka..mp4

Врз основа на дефинициите погоре, можеме да заклучиме: коњак - е вид на ракија. И една од најпознатите и најпопуларните. За разлика од коњак ракија други подвидови е ова:

  • да се подготви сок се користи само одбрани сорти на грозје;
  • користење на двојно дестилација;
  • Таа инсистира само во дабови буриња, а за доста долго време;
  • дозволено само природни состојки - без бои и хемикалии;
  • производството на готов производ тврдина е 40 степени - ни повеќе ни помалку;
  • името е заштитен со авторски права и припаѓа на француски винарите провинција «Коњак».

Видео: Пијалоци од грозје. Дел 2. Бренд, Chacha, тинктура

Најблискиот роднина на Armagnac ракија е. Се произведува врз основа на вино и алкохолни пијалаци, исто така припаѓа на класата на ракија. Исто така во оваа класа се такви алкохолни пијалоци, како Chacha, грапа (во сок од грозје), Калвадос (јаболко сок), Framboise (малини на) и Кирш (цреша). Сите овие пијалоци - подвид на ракија, се разликуваат само во однос на производството на технологија и на главната суровина.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Коњак kazumianКоњак kazumian
За разлика од коњак armagnacЗа разлика од коњак armagnac
Ракија продукциски центриРакија продукциски центри
Коњак и својот пијалакКоњак и својот пијалак
Историјата на коњакИсторијата на коњак
За коњакЗа коњак
Коњак TranscarpathianКоњак Transcarpathian
Ерменскиот ракијаЕрменскиот ракија
Класификација на cognacsКласификација на cognacs
Коњак е различна од брендот? Што е подобро: коњак или ракија. видови на ракијаКоњак е различна од брендот? Што е подобро: коњак или ракија. видови на ракија
» » Коњак и ракија: Што е разликата помеѓу нив и разликата