ma.AlcoruGuru.ru

Бренди и коњак е разликата?

Оваа статија е за оние кои не знаат, она што е разликата помеѓу ракија и коњак.

Многу луѓе веруваат дека ракија и коњак, е името на истиот пијалок. Ова е заблуда! За да се утврди што е разликата ракија, коњак, прв од сите, треба да се утврди она што е зад овие имиња.

За разлика од ракија од Коњакракија е - алкохол, на тврдина која е во опсег помеѓу 40 и 60 степени. Таа се подготвува од ферментирано овошје сок со дестилација. Бренди не е толку многу на името на пијалокот и своето производство технологија.

Видео: огледаме на коњак - ЕП 5 - Што е разликата помеѓу Коњак и ракија?• ракија - 40 степени алкохолен пијалок. За производство на пијалакот, можете да го користите само некои сорти на бело грозје. За коњак алкохол користење на методот на двојна дестилација. По добивањето на дестилатот, тоа се чува во дабови буриња најмалку 3 години. Стави на едно шише на името «Коњак», може само винарите истоимената француската покраина.

Бренди и коњак, она што е разликата?

Видео: грузискиот ракија Askaneli

• Само одредени сорти на бело грозје може да се користи за правење ракија.
• За да се добие на етил алкохол со користење на технологија со двојна дестилација.
• За типичен ракија вкус, мирис и боја, ракија дух чува во дабови буриња најмалку 3 години.
• Само природни состојки кои се користат во производството на коњак. Кога за производство на ракија, карамел и некои бои може да се користи.
• Коњак мора да биде тврдина околу 40 степени.
• алкохол под ракија името може да се направи само во одредени области на Франција.
• "коњак" Името е заштитен со авторски права.

Во различни делови на светот, произведуваат ракија од различни суровини:
• сок од јаболко - kalvados-
• цреша сок - kirshvsser-
• малина - frambuaz-
• од различни сорти на грозје - Chacha и грапа.
• Најмногу слична на коњак ракија на Armagnac е.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Производство на ракијаПроизводство на ракија
Зошто е скап коњакЗошто е скап коњак
Коктели со коњакКоктели со коњак
Коњак kazumianКоњак kazumian
За разлика од коњак armagnacЗа разлика од коњак armagnac
За коњакЗа коњак
Коњак TranscarpathianКоњак Transcarpathian
Класификација на cognacsКласификација на cognacs
Коњак е различна од брендот? Што е подобро: коњак или ракија. видови на ракијаКоњак е различна од брендот? Што е подобро: коњак или ракија. видови на ракија
Коњак CalarasiКоњак Calarasi
» » Бренди и коњак е разликата?