ma.AlcoruGuru.ru

Потекло и Ithor коњак


Коњак, од француски - "sognac" е благородна алкохол килибарни нијанси. Неговиот дом да се смета, се разбира, Франција, поради тоа што беше таму, во еден мал град наречен Коњак првпат добив овој пијалок. Тоа беше неопходна мерка: изобилството на грозје во Франција придонесе за производство на вино, но лошо вино беа транспортирани од страна на морето, што влијае на трговијата. Производство на вински дестилат врз бело вино беше надвор од оваа ситуација. Покрај фактот дека тој е добро се чуваат, пијалок беше многу побогати и многу повеќе ароматични вина. Морнарите забележале дека по чување во дабови буриња за пијалок може да се конзумира без било - било интервенции и разредување, и нејзиниот вкус станува едноставно вкусни.

коњак hennesy
Така, таа создаде вистинска дабови буриња коњак, се утврди вкус, боја, арома. Да се ​​намали концентрацијата на етил алкохол, се додава дестилирана вода за да го. Сепак, за многу од своето производство се придржуваат кон строгите стандарди, е строго контролирана од страна на законот.Во 19 век пијалок произведува не само во градот Коњак, но нејзиното име доаѓа од името на географска татковина. Сепак, Коњак е произведен од страна на францускиот регион Шарант, името на брендот. Русија, во оваа смисла на разликата. Николај Шустов беше дозволено да произведува коњак фабрика во Ереван и Одеса наречен "ракија".Во Советскиот Сојуз секој ракија наречен ракија, произведени врз основа на ракија. Тие станаа sorokogradusnuyu било пијалок добиен од вино и се чуваат во контакт со дабови од три години или повеќе. Најдобар беа ерменски, грузиски, Молдавија, кавкаски ракија.

Историјата на коњак


Главната и најчеста сорта на грозје за производство на ракија - "Јуни блан". Таа е отпорна на болести и дава добра жетва, но сорта на грозје "Folle раце", "Colombard" и "Montilla", и покрај зголемената комплексност, надминуваат "Јуни блан" во вкус и арома на добиениот материјал. По притискање на шумски плодови во сок е забрането да додадете шеќер. Доби три недели вино дестилирана. Таа се одвива во две фази, како резултат на што е да се добие силна (околу 70%) етил алкохол, која се пролива во цевката. Најдобро се тапани, рачно изработени од дрво со возраст над 80 години и изгоре внатре. По отпуштање, цевката се опфатени во рамките на природниот слој на изгорени шеќер (гликоза таа станува ослободен од дрво). Да ги сочувате пијат две за да се седумдесет години. Дополнително изложување се смета дека е бесмислено, како пијалок е речиси не се менува своите својства. Во текот апсорбираат многу алкохол поминува низ порите на даб, исчезнува во соба подрумот. Овие "изгубени" на повикот на Франција "ангели share". Место на чување спакувани во една чаша коњак - ". Рајот"

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Зошто е скап коњакЗошто е скап коњак
Коњак барон otardКоњак барон otard
Посета на Бордо во Франција - вино град!Посета на Бордо во Франција - вино град!
Буриња за ракијаБуриња за ракија
Коњак kazumianКоњак kazumian
Коњак и неговото производствоКоњак и неговото производство
Коњак може да биде само францускиКоњак може да биде само француски
Колку калории во коњакКолку калории во коњак
Даб и пламен: раѓање барелДаб и пламен: раѓање барел
Производство на ракијаПроизводство на ракија
» » Потекло и Ithor коњак