ma.AlcoruGuru.ru

Особено за производство на коњак

Коњак отсекогаш се смета за највисоко ниво на алкохол бонтон. Тие биле скапи и ретки. На пример, на сите францускиот cognacs Ками само официјално предадена на СССР, а не во редовна продавници.

Но, имаше и други пристап - ерменски, грузиски, Азербејџан, Украина. Сепак, "Ракија", тие биле повикани во кршење на сите меѓународни правила, затоа што само со ракија која имаше директно влијание врз француската строго регулирано подрачје може да го носат тоа официјално гордо име.Покрај тоа, за разлика од потеклото, дури и на француски пијалок допрва треба да бидат во согласност со листа на најтешките услови утврдени во законодавството на почетокот на дваесеттиот век.

Во производство на коњак, постојат шест основни барања

  1. Бренди може да се нарече само еден пијалок кој се произведува во две одделенија на Франција - (. Францускиот Шарант-Поморски) Шарант и Charente-maritime.
  2. На територијата на двете институции се шест ознака (официјално основана места на потекло) Коњак - Grande Champagne (Големиот шампањ), Petite Champagne (Petite Шампањ), Borderies (Borderies), перки Bois (перки Bois), Bons Bois (Бон Боа) и Bois ordinaires (Bois Ordiner). И ракија може да се нарече само еден пијалок кој се прави врз основа на грозје се одгледува само во овие шест области.
  3. сорти на грозје за производство на ракија е исто така строго регулирани - е Folle Blanche (Folle Бланш), Јуни блан (Јуни блан) и Colombard (Colombes p). Така, речиси 90% од слетувања Уни Блан.
  4. Коњак мора да помине на двојна дестилација само метод Charentais во «alambic Charentais» - бакар тенџере фотографии, додека одржување на нивните луковичен форми и простори од времето на пијалок е роден.
  5. Дестилација на коњак е дозволено само до 31 март, 1 април, ја почнува својата "резултат" - времето почетокот на изложеност.
  6. Коњак има право да се одржува само во два вида на дрво - дабови дрвја од шумите и Tronso Limuzen.

И буриња посебно внимание. Тие се 'уште се направени рачно од дабови буриња без било какви метални делови, волумен 270-450 литри. Се верува дека постарите барел, толку повеќе тоа е вредно. Oak коњак завршува создавање: дава и боја на килибар пијалак и пријатен вкус, подобрување и облагородиле својот букет.Буриња за производство на ракија

Ако коњак го достигнува својот врв во својот развој, стареењето е запрен фрлаат од буриња во стаклени шишиња, т.н. "даде-zhony" (фр. Dames-Жан), запечатени и се става во најоддалечените место подрумите каде што тие може да се чуваат со децении без промени - на "небесен" место (fr Паради.).

P.S. Иако првото грозје алкохол почна да го дестилираат не француски и холандски јазик. Во тоа време, Холандија е лидер во светската трговија. Сепак, холандската вино не е стабилна - бела, многу кисела - тоа често mutnelo и ограбени за време на транспортот. За да се обезбеди долгорочна транспорт на виното, тие само што почнав да го дестилираат.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Класификација на стареење ракијаКласификација на стареење ракија
Историјата на потеклото на ракијаИсторијата на потеклото на ракија
Историјата на производство коњак во РусијаИсторијата на производство коњак во Русија
Бренди куќа "Курвоазие"Бренди куќа "Курвоазие"
Елита коњакЕлита коњак
Ракија продукциски центриРакија продукциски центри
За коњакЗа коњак
Коњак TranscarpathianКоњак Transcarpathian
Класификација на cognacsКласификација на cognacs
Ереван Бренди ФабрикаЕреван Бренди Фабрика
» » Особено за производство на коњак