ma.AlcoruGuru.ru

Класификација на cognacs

класификација на cognacs Избор францускиот коњак, мора да знаете дека, на пример, "Наполеон" - не за името и брендот. Тоа значи дека секој од членовите на компоненти на мешавината имаат брзина на блендата од најмалку 6 години, почнувајќи од 1 април часот наутро, по официјалниот прекин на дестилација на вино од бербата.

ракија квалитет се определува со посебна ознака на етикетата. Следните дисплеи покажуваат различни конзистентност на пијалаци се продаваат:

V.S. (посебно) или Trois Etoiles ( «Три ѕвезди") - ракија има блендата во буре најмалку 2,5 години;

V.S.O.P. (Многу Супериорен Стариот Пале), V.O. (многу стар), резерви - ракии со стареењето во буриња најмалку 4 години;

V.V.S.O.P. (многу-многу Супериорен Стариот Пале), GRANDE RESERVE - ракии со стареењето во буриња најмалку 5 години;X.O. (Екстра стар), Наполеон, Екстра, hors d'возраст, Tres Vieux, Vieille резерви - ракии со стареењето во буриња за 6 години.

Класификација на cognacs со изложеност на повеќе од 6 години, е забрането. Ова се должи на фактот дека мешање на алкохолни пијалаци, како редовна практика, не дозволува да го контролира процесот. Од друга страна, ова го отежнува забрана на потрошувачите, со оглед на означувањето, на пример, «X.O.», може да исчезне како 8-9 години или повеќе од 20 години на коњак. Мора да се нагласи дека тоа не е на сите навивачи и експерти, како и специјалисти за производство на коњак го делат мислењето дека постарите коњак, толку подобро е тоа.Следната класификација на cognacs донесени во Русија:

Обичните cognacs - изложеност на најмалку 3 - 5 години старо ракии специјални предмети - извод од најмалку 4 години, волумен од 40-42% алкохол, шеќер содржина не повеќе од 1,5%.

Гроздобер cognacs - изложеност не е помалку од 6 годишна возраст имаат свои имиња, волумен од 40-57% алкохол, содржина на шеќер не повеќе од 2,5% на:

KV - коњак претрпена (најмалку 6 години);

KVVK -konyaki супер возраст (најмалку 8 години);

оперативниот систем Цајканот и - ракија стари и многу стар (не помалку од 10-15 години);

Собирање cognacs - подготвени гроздобер cognacs понатаму чува во дабови буриња најмалку 3 години.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
А заврши класификација на cognacs на изложеностА заврши класификација на cognacs на изложеност
Класификација на стареење ракијаКласификација на стареење ракија
Како да изберете добар коњакКако да изберете добар коњак
Вино терминологијаВино терминологија
Историјата на производство коњак во РусијаИсторијата на производство коњак во Русија
Бренди куќа "Курвоазие"Бренди куќа "Курвоазие"
Коњак и неговото производствоКоњак и неговото производство
Што е добар Калвадос и како да се готви дома?Што е добар Калвадос и како да се готви дома?
Коњак delamainКоњак delamain
Коњак TranscarpathianКоњак Transcarpathian
» » Класификација на cognacs