ma.AlcoruGuru.ru

Коктели со коњак

Коктели со коњак

коктел адмирал

Коњак - 60 ml сок од лимон - 30 ml, цреша сируп - 10 ml. Принос - 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

маскарада

Коњак 60 мл сок од портокал 20 мл сок од грозје - 20 мл. Принос - 100 ml. Гарнирајте: портокал суспензија.

акорд

Коњак 50 ml сок од портокал 40 ml Cherry сируп - 10 ml. Принос - 100 ml. Гарнирајте: портокал суспензија.

коктел Силва

Бренди - 50 ml алкохол портокал - 30 ml алкохол Цреша - 20 ml. Принос - 100 ml. Гарнирајте: портокал суспензија.

Митрополитот

Бренди - 50 ml, резеда - 20 ml сок од лимон - 20 ml, шеќерен сируп 10 ml. Принос 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

годишнината

Коњак - 30 ml, вотка - 30 ml алкохол јубилеј - 40 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

фантазија

Бренди - 40 ml, соба - 30 ml алкохол Јужна - 20 ml сок од лимон - 10 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: кора од лимон.

коктел Tauris

Коњак - 30 ml, соба - 30 ml, малина сируп - 30 ml сок од лимон - 10 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

метрото

Коњак-60 ml. Wermuth сува 30-mL, шеќерен сируп - 10 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

јагода

Коњак-60 ml, Wermuth сува - 30 ml, шеќерен сируп - 10 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

Голден ГејтКоњак - 30 ml, Wermuth сува - 40 ml алкохол цреша - 30 ml. Принос - 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

коктел Отело

Бренди - 50 ml алкохол пеперминт - 40 ml сок од лимон - 10 ml. Принос - 160 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

Grenada

Бренди - 50 ml, бенедиктински - 40 ml сок од лимон - 10 ml. Принос - 100 ml.

коктел Киев

Коњак Киев - 50 ml, Spotykach - 30 мл сок од лимон - 20 мл. Принос - 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

hi

Бренди - 40 ml. Chartreuse - 30 мл сок од лимон - 30 мл. Принос - 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

Podolyanka

Коњак-25 ml, цреша ликер 25 ml Champagne сува - 50 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: Свежи цреша плодови.

Индискиот летоКоњак 30 мл сок од лимон 10 мл сок од портокал - 10 ml, 10 ml saharnyy- сируп, шампањ-40 мл. На излез од 100 ml.

црвен афион

Коњак - 30 ml, Port црвено - 50 ml на јагода сируп - 20 ml. Принос - 100 ml. Гарнирајте: лимон суспензија.

луксузни

Коњак - 20 мл ликер од портокал - 20 ml алкохол Ароматични 20 мл сок од лимон, 20 мл. Излезот од 80 мл. волумен коктел може да се зголеми до 200 ml со додавање на 120 ml шампањ.

цреша

Коњак - 20 мл ликер од портокал - 20 ml алкохол Цреша - 40 мл сок од лимон - 20 мл. Принос - 100 ml. волумен коктел може да се зголеми со додавање на шампањ.

Порто

Коњак - 20 ml. Порт бело - 20 мл ликер од портокал - 20 мл. Принос - 60 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

Нова Година коктел

30 мл коњак Белата порта 20 ml алкохол Божиќ - 30 мл сок од лимон - 20 мл. Принос - 100 ml.

Dzhalita

Коњак - 30 ml, Порт црвено - 30 ml алкохол Јужна-20 мл сок од лимон, 10 ml, 10 ml saharnyy- сируп. Принос - 100 ml.

коктел Харков

Бренди - 40 ml алкохол Јужна - 40 ml сок од лимон - 20 ml. Принос 100 ml. Гарнитури: "пијан цреша".

чоколадо коктел

Бренди - 25 ml алкохол кафе - 25 ml, чоколадо пијалок - 40 ml, крем - 10 ml. Принос - 100 ml. Гарнитури: стиснете рендано чоколадо или какао во прав.

Мазурка

Коњак 50 ml сува Wermuth 40 ml алкохол портокал 10 ml, 100 ml шампањ. Принос-200 ml. Гарнитури: овошје кама.

blackbrow мрачна

Бренди - 40 ml, чоколадо алкохол - 20 ml-40ml кафе алкохол. Принос-100ml. Гарнитури: нотка на какао во прав.

Khreshchatyk

Бренди - 40 ml. Бенедиктински - 20 ml алкохол Лимон - 20 ml сок од лимон, 20 ml. Принос 100 ml. Гарнитури: овошје кама. волумен коктел може да се зголеми со додавање на шампањ.

коктел пролет

Бренди - 40 ml алкохол Јужна - 30 ml алкохол пеперминт 30 ml сок од лимон, 20 ml, 80 ml шампањ. Принос - 200 ml.

театарски

Коњак-30 ml, Јужна алкохол 50 ml сок од лимон, 20 ml, 100 ml шампањ. Принос-200 ml. Гарнитури: овошје кама.

загатката

Ракија - 40 ml, Wermuth - 30 мл ликер од портокал 20 мл сок од лимон, 10 ml, 2 коцки мраз. Принос - 100 ml.

злато

Коњак 50 ml сок од лимон, 30 ml, малина сируп - 20 ml, шампањ - 100 ml. Принос - 200 ml. Гарнитури: цреша дрво кама.

сала за танц

Коњак 50 ml сок од лимон, 30 ml, малина сируп, 20 ml, 100 ml шампањ. Принос-200 ml. Гарнитури: овошје кама.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Hendrick & rsquo; s ул. Клементс коктелHendrick & rsquo; s ул. Клементс коктел
Коктели со воткаКоктели со вотка
ВолгаВолга
Млеко РецептиМлеко Рецепти
Коктели со вотка и шампањКоктели со вотка и шампањ
Коктели пресечеКоктели пресече
ИзгрејсонцеИзгрејсонце
Шампањ коктелШампањ коктел
Бикини tiniБикини tini
Коктели со џин и вискиКоктели со џин и виски
» » Коктели со коњак