ma.AlcoruGuru.ru

Коњак Transcarpathian

Видео: Како да се направи ракија од грозје. дел 1

коњак TranscarpathianTranscarpathia - тоа е еден од убави места, кој е познат по својот коњак. Главните место на Transcarpathian производство на коњак - градот на Uzhgorod. Коњак фабрика Uzhgorod е наменета за производство на cognacs одложен - 3-12 години, и се развива еколошки суровини.

Видео: Нашата прва богатство! Најдено богатството во шумата, Коњак Transcarpathian

технологија на производство е дека - алкохол во дабови буриња созреана и се чуваат во висок стандард за производство на алкохол визба коњак. Transcarpathian гроздобер cognacs стојат извонредна креации на природата, на човекот, на користење на вековните традиции.Стабилност и органолептичките карактеристики на Transcarpathian коњак се обезбеди почитување на производи меѓу украинските потрошувачи, домашни и странски експерти.

Видео: Uzhgorod Коњак растение. страниците на историјата

Коњак "Закарпатска" четири години изложеност, има блага арома претекување цветни ароми и грозје. Коњак "Карпатите" - осум извадоци од содржината на 43% алк. Таа има хармоничен, најмекиот вкус мирис на цитрус и цветни полиња.Закарпатска ракија "Т" од шест години изложеност, содржи 42% алк. Коњак "Uzhgorod" дванаесет екстракти со содржина од 42% алк. Различни чоколадо - ванила суптилни нијанси. Сите Transcarpathian коњак се носители на златни, сребрени и бронзени медали.

Видео: Дегустација на вино во винаријата на кралицата (коњак)

А малку на историјата. Transcarpathian производство на коњак започна во 1959 со работилници Uzhgorod vinsovhoza. Врз основа на ова производство во 1961 година vinsovhoza отвора Бренди Фабрика и произведени серија Transcarpathian коњак "три ѕвезди".

До 1970 година, производството се прошири, две продавници бленда со функција за спој на cognacs се изградени, коњак, продавница spirtokureniya. И во 1977 година, производството се пресели во градот на Uzhgorod и добива статус на растението со името "Uzhgorod Коњак растенијата".

Денес фабриката се фокусира на прашањето на Transcarpathian коњак одложен 3 - 12 години, го користи само избрани коњак духови. Пука ракии, - "Uzhgorod" (група CC), "Carpaty" (KVVYA група), "Т" (HF бенд) и обичните ракии - "Закарпатска", "Три ѕвезди", "пет ѕвезди".

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Зошто е скап коњакЗошто е скап коњак
Грузискиот ракијаГрузискиот ракија
Историјата на производство коњак во РусијаИсторијата на производство коњак во Русија
Бренди куќа "Курвоазие"Бренди куќа "Курвоазие"
Ажурирано класичен коњак Tavria - "Borisfen"Ажурирано класичен коњак Tavria - "Borisfen"
Salon-продавница на ДЦЦSalon-продавница на ДЦЦ
За коњакЗа коњак
Класификација на cognacsКласификација на cognacs
Што коњак се избере?Што коњак се избере?
Коњак CalarasiКоњак Calarasi
» » Коњак Transcarpathian