ma.AlcoruGuru.ru

Билни рецепти вина

Билни рецепти вина

1.2 L на силен чај, 2 чаши шеќер, 50-125 гр суво грозје, сок од лимон 1.

Пијалак чај во вообичаениот начин, додадете шеќер, суво грозје и сок од лимон. Оставете да ферментира за 2 недели. А потоа се исцеди и се остава да созрее за неколку месеци. После тоа, виното е подготвена да се напие.

450 g на цвеќе на детелина, 2.25 кг шеќер, 2 портокали, лимони, 2, 4,5 литри врела вода, танин, квасец.

Прикривање на детелина цвеќиња со ретко исечени од лимон и кора од портокал во канта за отпадоци. Се посипува врела вода, се покрива со капак и се остава да отстои за 3-4 дена, два пати на ден, мешање на содржината. Проверете киселоста на кантарион. Доколку е потребно, се приспособат на лимонска киселина. Додадете шеќер и добро промешајте. Додадете го квасецот и танини, цврсто покривање на кофа со капак и ставете го на топло место за ферментација. Понатаму чин нормално.

4,5 кг свежо набрани невен цвеќиња, 1,25 кг шеќер, 2 портокали, лимони, 2, 4,5 литри вода што врие, танини, квасец. Истурете на цвеќе во кофа со исечени портокал и лимон кора. Истурете вода што врие и кисна за 3-4 дена, мешајќи два пати на ден. Потрошувачка на кантарион во друг кофа, стегнат цвет маса, да додадете на портокал и сок од лимон. Провери и прилагоди нејзината киселост, доколку е потребно, со лимонска киселина. Додадете шеќер, мешајте додека не се раствори. Додадете го квасецот и танини, цврсто затворете го капакот на корпата и се стави на топло место за ферментација. Потоа направете како и обично.

4.5 kg на каранфил цвеќиња, 1.18 кг шеќер, 2 портокали, лимони, 2, 4,5 литри врела вода, танин, квасец.

Видео: Билки за спиењеИстурете ја цветови во кофа, се меша со ситно сецкан портокал и лимон кора. Се посипува врела вода, се покрива кофата и се остава да отстои за 3-4 дена, мешање на смесата два пати на ден. Потоа се истура течноста низ ленен торба исцедено од цвеќиња колку течноста што е можно повеќе. Додадете исцедено од портокал и сок од лимон и проверка на киселост, приспособувајќи со додавање на лимонска киселина, ако е потребно. Додадете шеќер, треба да се раствори. Додадете го квасецот и танини, цврсто покривање на кофа со капак и ставете го на топло место за ферментација. Понатаму чин нормално.

450 гр дабови лисја, 1,25 кг шеќер, 2 портокали, лимони, 2, 4,5 литри врела вода, квасец дабови лисја треба да се собираат во почетокот на јули. Исплакнете темелно, се прелива во кофа, се меша со ситно сецкан портокал и лимон кора. Се посипува врела вода, се покрива со капак и оставете за 3-4 дена, мешајќи два пати на ден. Истурете кантарион во друг кофа и додадете сок истиснати лимони и портокали. Проверете киселост прилагодувајќи со додавање на лимонска киселина ако е потребно. Додадете шеќер и мешајте додека не се раствори. Додадете го квасецот и танини, цврсто покривање на кофа со капак и ставете го на топло место за ферментација. Понатаму чин нормално.

4,5 кг цвеќиња поле маргаритки, 1,25 кг шеќер, 2 портокали, лимони, 2, 4,5 литри вода што врие, танини, квасец.

Истурете цвеќе на маргаритки во кофа, внимателно одвојување на сечи. Многу ситно исецка на кора од портокали и лимони и се прелива во кофа со цвеќиња. Истурете ја смесата со врела вода и се остава да отстои 3-4dney, паѓајќи на дното на цвеќиња и мешање два пати на ден. Потоа, потрошувачка на супа и додадете сок од агруми. Проверете киселоста со користење на исправка, доколку е потребно, лимонска киселина. Додадете шеќер и добро промешајте. Додадете го квасецот и танини, цврсто покривање на кофа со капак и ставете го на топло место за ферментација. Понатаму чин нормално.4,5 кг цвеќиња подбел мајка, 2,25 кг шеќер, 2 портокали, лимони, 2, 4,5 литри вода што врие, танини, квасец.

Стави цвеќе мајка и маќеа со ретко исечени кора од портокали и лимони во кофа. Се посипува врела вода, се покрива со капак и оставете за 3-4 дена, два пати на ден, мешајќи и намалувањето цвеќе на дното. Потоа, потрошувачка на супа, додадете сок од цитрус и да го провери киселина компонента.

Доколку е потребно, поправете го со лимонска киселина. Додадете шеќер и добро промешајте. Додадете го квасецот и танини, цврсто покривање на кофа со капак и ставете го на топло место за ферментација. Понатаму чин нормално.

750 g од нане лисја, 1,25 килограми шеќер, 500 гр суво грозје, 2 големи лимон, 4,5 литри вода што врие, танини, квасец.

Истурете ја нане лисја во кофа, се меша со суво грозје и исечени на кора од лимон, се посипува врела вода. Се покрива со капак и оставете 3 дена, мешајќи два пати на ден. А потоа се исцеди кофа во друг. Додадете сок од лимон и да го провери киселина компонента. Доколку е потребно, се приспособат на лимонска киселина. Додадете шеќер, мешајте додека не се раствори. Додадете го квасецот и танини, цврсто покривање на кофа со капак и ставете го на топло место за ферментација. Понатаму чин нормално.

Видео: Пелин горчлива трева. Како корисни пелин

2 kg parsnip, 1,25 кг шеќер, 150 g на мелено суво грозје 2 портокали, лимони, 2, 4,5 литри врела вода, танин, квасец.

Виното ќе излезе подобро ако користите добар претходно замрзнати пашканат. го чисти, се сече и се готви во 3,5 литри вода додека не омекне. Истурете ottsezhenny супа суво грозје и ситно исецкани лушпи од портокали и лимони, претходно поставени во кофа. Наполнете го со 1 литар ладна вода, покријте и оставете го за 24 часа. Потоа се става исцедено од портокал и сок од лимон и проверка на киселост. Доколку е потребно, се приспособат на лимонска киселина. Додадете шеќер, мешајте додека не се раствори. Додадете го квасецот и танини, цврсто покривање на кофа со капак и ставете го на топло место за ферментација. Понатаму чин нормално.

900 гр зелена салата, 150 гр суво грозје, малку мелени пченица или јачмен, 2 лимони, 4,5 литри вода што врие, танини, квасец.

Истурете салата 3,5 л вода и се вари 20 минути на тивок оган. Потрошувачка на супа во кофа со суво грозје, житни и исечени на кора од лимон. Наполнете го со 1 литар ладна вода, се покрива и се остава да се излади за 24 часа. По ова време, додадете сок од лимон и да го провери киселина компонента на вино треба, поправете го, ако е потребно лимонска киселина. Додадете шеќер, мешајте додека не се стопи, додадете танини и квасец, цврсто се покрива со капак и ставете го на топло место за ферментација. Понатаму чин нормално.

450 g на цвеќе од јаглика, 1,25 кг шеќер, 2 портокали, лимони, 2, 4,5 литри врела вода, танин, квасец.

Истурете вода што врие јаглика цвеќиња, се меша со ситно сецкани кората на лимоните и портокалите. Се покрива со капак и се остава да отстои за 3-4 дена, два пати на ден, мешање на содржината. Да се ​​спојат во една кофа, додадете сок од лимони и портокали, проверете на киселост, додавајќи, доколку е потребно, лимонска киселина. Додадете шеќер, добро промешајте. Додадете го квасецот и танини, цврсто покривање на кофа со капак и ставете го на топло место за ферментација.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Квас од листовите и млади пука на грозјеКвас од листовите и млади пука на грозје
Куќа вино од репкаКуќа вино од репка
Вино од бозел цвеќињаВино од бозел цвеќиња
Вино од липаВино од липа
Малина и рибизла виноМалина и рибизла вино
Вино од житаркиВино од житарки
Рецепт за пролет вино од глуварчињатаРецепт за пролет вино од глуварчињата
Зеленчук виноЗеленчук вино
Elderberry виноElderberry вино
Ликер од портокалЛикер од портокал
» » Билни рецепти вина