ma.AlcoruGuru.ru

Методи за да ја одредите достапноста каша дестилација

Видео: Знаци на подготвеност да каша дестилација

Брага како прогонувачки за светлина

Видео: Проверете Брага на подготвеност!

За да се добие квалитетен пијалак, тоа е важно да се научат како да се одреди кога е подготвен да каша дестилација. Ако започнете дестилирани порано, на излез ќе биде помал и шеќер едноставно исчезнува. Во исто време, не можете да претерала Брага, во спротивно тоа ќе почне да се претвори кисело, тоа ќе ја влоши вкус на светлина. Ние ќе ги разгледа сите расположливи методи за проверка на подготвеноста на Брага. За да се подобри точноста, јас Ви препорачуваме да го користите во еден комплекс, што е, на сите одеднаш (освен последната).

1. Време. Во зависност од квалитетот на суровините (шеќер, квасец, вода) и условите на околината (температура, влажност) нормално шеќер Брага талка 5-14 дена, обично 7-10 дена, скроб (од пченка) помалку - 3-7 дена. Грозје Брага без квасец (див) е потребно за созревање од 20 до 60 дена. Поради големи се шири со текот на времето, овој метод е многу непрецизна да се потпира целосно на него.2. вкус. Подгответе се за дестилација Брага има горчлив вкус. Ако сметаш дека на сладост, па квасец не е обработено сите шеќер во алкохол и мора да почека. Ова е најефективниот метод на тестирање за контрола не само од волјата, туку и квалитетот на домашно пиво.

Видео: Грижа за пијалак

температура слабост (оптимална температура каша - 18-28 ° C), квасец може да бидат убиени прерано, предизвикувајќи ферментација престанува пред целосно производство на шеќер. Во овој случај, јас Ви препорачуваме да го рестартирате на ферментација, правење на нова серија на квасец и се движат сад на почеток запарвам во посоодветно место.

Видео: Правилната дома-приготвува на температура пиво. Четири важни правила квалитет3. изглед. На готовиот Брага запира формиран пена, гас меурчиња на јаглерод диоксид не се распределени и не се слуша Подсвиркват. На горниот слој е постепено се појасни каша, квасец остатоци и нивните метаболички производи се депонирани на дното.

подготвени за дестилација Брага
ПРИМЕР заврши каша

4. осветлени натпревар. Со активен ферментација голема количина на јаглерод диоксид, кој дислоцира на кислород од контејнерот. Да се ​​утврди дека на домашно пиво, што е доволно да се донесе на површината на запалена натпревар. Ако тоа се запали, тоа значи дека ферментацијата го запре и сте подготвени да дестилација. Слабеење натпревар покажува дека ферментацијата е во тек.

5. А професионални метод. На повеќето точни, но бара посебен уред - hydrometer, што е само во експериментална авто-тркачи.

За да се утврди остаток на шеќер (nedobroda) 200 мл каша беше филтрираат преку дебела ткаенина, влегоа во мерење чаша и се спушти таму hydrometer. На вредности под 1,002 (одговара на 1% на шеќер во Брага) може да започне дестилација.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Брага за светлинаБрага за светлина
Утврдување на подготвеноста на БрагаУтврдување на подготвеноста на Брага
Мед-приготвува на температура пиво за производство на шеќер и безМед-приготвува на температура пиво за производство на шеќер и без
Брага од irgi за светлина диви квасецБрага од irgi за светлина диви квасец
Рецепт пченица каша без квасец. Како да се стави на пченица Брага домаРецепт пченица каша без квасец. Како да се стави на пченица Брага дома
Сè за замокот на БрагаСè за замокот на Брага
Брага од грозјеБрага од грозје
Ние се утврди подготвеноста на БрагаНие се утврди подготвеноста на Брага
Подготовка на пијалак на дињаПодготовка на пијалак на диња
Пијалаци квасецПијалаци квасец
» » Методи за да ја одредите достапноста каша дестилација