ma.AlcoruGuru.ru

Како да се утврди подготвеноста на Брага

Како да знам дека Брага подготвени - најлесниот на очите и вкус.

  1. Брага престана пенење, постепено почнува да се разјаснат, квасец остатоци депонирани на дното.
  2. Горчливиот вкус на почеток запарвам. Ако тоа е слатка по ферментацијата - бактерии не се сите преработени шеќер. Додадете квасец и ферментација продолжуваат.

Како можам да најдам на подготвеноста на Брага
Други егзотични методи:

  • А осветлена натпревар ако ферментација не е завршена - ќе го објави на јаглерод диоксид - натпреварот излегува.
  • Hydrometer saharomer, vinomer - уреди кои се одликува со содржина на шеќер. За да се измери тоа пониски во течноста и ќе ви овозможи да се плови слободно, без да се допира ѕидовите на садот.

апарати за домаќинство vinomer

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Брага од џем за дома-запарвамБрага од џем за дома-запарвам
Методи за мерење на каша тврдинаМетоди за мерење на каша тврдина
Брага за светлинаБрага за светлина
Утврдување на подготвеноста на БрагаУтврдување на подготвеноста на Брага
Што е подобро за пијалак квасец?Што е подобро за пијалак квасец?
Сè за замокот на БрагаСè за замокот на Брага
Време каша ферментацијаВреме каша ферментација
Како да се спроведе дестилирана кашаКако да се спроведе дестилирана каша
Ние се утврди подготвеноста на БрагаНие се утврди подготвеноста на Брага
Подготовка за пиење дома запарвамПодготовка за пиење дома запарвам
» » Како да се утврди подготвеноста на Брага