ma.AlcoruGuru.ru

Ezhinuvka (jezynowka)

ezhinuvka

Полски овошје ракијаEzhinuvka - традиционалните полски пијалок со карактеристична темна рубин боја. Тоа е алкохолат на капини. Постојат стотици рецепти со различни вкусови, но повеќето едноставно - е на инсистирање на BlackBerry овошје за 3 - 4 недели, а потоа филтрирање и засладување.

Подоцна, полски производители ја совладале производство на BlackBerry ракија. Таа стана најпознатиот бренд Леро Jezynowka. Нејзините погони се лоцирани во главните потрошувачи - Полска и САД. технологија на производство е идентичен со коњак, производот, исто така, се чува во дабови буриња.

Во врска со ова, како да се класифицираат Ezhinuvku овошје ракија,  на тврдина која е во просек 38 - 40%. И покрај тоа, тоа е често, исто така, повика на полски вотка, ракија, ликери, тинктура и така натаму. На конфузија, од причина што ова име произведува различни алкохолни производи. Всушност, постојат неколку BlackBerry ликер. Покрај Blackberry, во својот состав често се користат и други овошни екстракти. Ракија се одликува со светла овошна арома и сладок вкус.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ирската сладоледИрската сладолед
Кој талка во шумата во текот на летото, тој е мудар, или капини ликер рецептиКој талка во шумата во текот на летото, тој е мудар, или капини ликер рецепти
Blackberry вино домаBlackberry вино дома
Убаво вино од капини домаУбаво вино од капини дома
BlackBerry sbitenBlackBerry sbiten
Домашна BlackBerry ликер од лимон кора од лимонДомашна BlackBerry ликер од лимон кора од лимон
Тинктура од капинаТинктура од капина
Јадвига - Македонски мед ликерЈадвига - Македонски мед ликер
Инфузија на капини домаИнфузија на капини дома
Почетна инфузија од капинаПочетна инфузија од капина
» » Ezhinuvka (jezynowka)