ma.AlcoruGuru.ru

Светлина пченка - дома бурбон

Подготовка на миење

За дома пијалак, треба:

  • Пченка жито (може да ја замени пченкарно брашно).
  • Квасец - 25 грама или 5 грама на екструдирани сува.
  • Зелена слад (јачмен) - 200 грама.
  • 5 литри вода.

Изборот меѓу пченкарен гриз и оброк не е критична, бидејќи има апсолутно никакво влијание врз вкусот на готовиот пијалок.

Совет! Тоа е важно да се почитуваат соодветната температура. Па ќе треба да акции на термометар.

Видео: BOURBON дел 1. пченка Брага

kukuruznye-zerna-dlya-prigotovleniya-samogonaПрво што треба да се подготви каша - каша, која ќе биде основа за каша. Водата се загрева до 50 ° C, полека се прелива задница, без запирање на мешање. Важно е дека каша нема грутки.Кога целиот гриз backfilled, температурата се зголемува до 65 ° C и кантарион се вари со постојано мешање за уште 15 минути. Понатаму се вари уште 20 минути со одржување на температура 75-80 ° C. Кантарион капак и се остава да отстои.

Во меѓувреме, зелена слад (никнува жито) меле во мелница за месо. Ако суви слад, тоа мора да биде уништен.Слад каша се додава кога нејзината температура паѓа до 65 ° C. Сите измешани, сад спакуван со ќебе, и каша се испратени во топло место за 7 часа. Состав osaharitsya и мора да се стекнат со сладок вкус, бојата ќе се затемни значително, и конзистентноста станува потенка.

температура кантарион треба да се намали до 25 ° С и се додава разредена квасец. Кантарион се става во садот за ферментација, со кој се поставени печат вода. За ферментација мора Брага темно место на собна температура.

По 6 дена, процесот на ферментација е завршена, Брага ќе биде светло. Ова е сигнал за она што е веќе возможно да се направи дестилација.

дестилација

Видео: Како да се направи вистински американски бурбон. Бурбон од kukuruzy.Domashny светлина

Пред почетокот на процесот на дестилација, каша, мора прво да се филтрира преку cheesecloth. Големи честички кои може да изгори малку во текот на дестилација, придонесе за сиромашните вкусот на готовиот производ.

308b56f25777c512c1ef86959841a03fПрвата дестилација се врши без одвојување и во делови на излез. Треба да се свртиме околу еден и пол литри сурова алкохол, силата на кој мора да биде 30 °.

Видео: Насловна бурбон. Дел 1. Стави пченка со јачменов слад Брага

Подгответе пченка дестилат беше разредена со вода на околу 20%, а може да се продолжи со вториот дестилација. Ако сакате, пред да биде можно да се произведе чистење на дестилатот преку јаглерод филтер. на

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Светлина пченкаСветлина пченка
Методи на подготовка на каша од оризМетоди на подготовка на каша од ориз
Пченка пијалак свои рацеПченка пијалак свои раце
Рецепти каша од брашно, пиво и други производиРецепти каша од брашно, пиво и други производи
Топла и ладна сахарификација на скроб суровиниТопла и ладна сахарификација на скроб суровини
Рецепт каша од скробРецепт каша од скроб
Брага од слад и слад пијалак технологија за производство наБрага од слад и слад пијалак технологија за производство на
Пченка пиво "чича"Пченка пиво "чича"
Брага од слад шеќерБрага од слад шеќер
Рецепт од слад кашаРецепт од слад каша
» » Светлина пченка - дома бурбон