ma.AlcoruGuru.ru

Виски тој se карпи

Коктел Состојки:

  • мраз
  • виски 50 ml

Легендата коктел

Шкотска и Ирска се бори за правото да се нарече родното место на виски. Официјалната година на појавата на скоч виски се смета 1494 година. И во Ирска верувам дека и самиот свети Патрик измислен виски уште во V век. Како и да е, се додека производителите тврдат, корисниците ќе уживаат.

потребните состојки

Скоч 50 ml
Коцките 160 гр

потребни работи

карпите

Како да се подготви: Пополнете до врвот на коцки мраз карпи. Прелива 50 ml на скоч виски.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерскиШто е виски? - & ldquo; Прирачници & ldquo; за почетниците аматерски
Црвена киселоЦрвена кисело
Што подобар виски: еден слад или помеша?Што подобар виски: еден слад или помеша?
NYNY
Коктел "јаболко виски"Коктел "јаболко виски"
Класификација на вискиКласификација на виски
Како и каде што имаше вискиКако и каде што имаше виски
Легендарниот шкотски вискиЛегендарниот шкотски виски
Тигар сокТигар сок
Факти за вискиФакти за виски
» » Виски тој se карпи