ma.AlcoruGuru.ru

Дабови буриња за светлинаВидео: дабови буриња. шеќер светлина

Дабови буриња за светлина

Oak Bochenko за дома пијалак


Дали сте знаеле дека дабови буриња направи светлина благородна пијалок?

Луѓе, оние кои возеа светлина се уште во средниот век видов - дрвени буриња во голема мера го менува квалитетот на вкус е влегоа во него алкохолен пијалок во подобар начин. Целата тајна на долго време инфузија на пијалаци во дрвени буриња кои барел "дише". Таа им овозможува на воздухот преку нивните пори внатре и, на тој начин, не произведува еден пар на алкохол и алкохолни пијалоци надвор од себе. Поради присуството на кислород во воздухот, оксидација на алкохолни пијалоци и неговата сатурација со нови вкусови.

Посебни системи во оваа серија се буриња од даб. Танини се апсорбираат од буриња за производство што дава не само благородна боја, но, исто така, во голема мера подобрување на вкусот.Денешната технологии вклучуваат пијалаци работи под висок притисок и висока температура (над 300 степени) преку даб видов прашина.Дабови буриња за светлина Бројот на таквите работи на неколку изедначува со годишна изложеност, особено толку евтини производи коњак. Со овие технологии, може да се обиде само да се дојде до вкус благородна пијалок, кој претходно се чуваат за неколку години во дабови буриња.Вие сте слободни да се споредат вкус квалитети на истиот пијалак минатото чување во дабови буриња најмалку 3 месеци, и стои до конвенционалните стаклени шишиња. Ве уверувам, ќе биде многу пријатно изненадени од промените на вкусот направи светлина чува во дабови буриња.

Денес, неколку фирми произведуваат дабови буриња, колби, како и садови, како што на барут, особено за складирање на алкохолни пијалоци. Тоа не мора да се справи со дестилација за она што ќе се чуваат во дабови буриња на алкохолни пијалоци. Секогаш можете да ги вообичаените вотка и се прелива во својство на дабово буре од 5 литри.Дабови буриња за светлина Оставете вотка во него, за една година - и ќе биде изненаден да вкус на нов пијалак!дабови иверки


Oak чипови - даб чипови е калциниран да затемнета државата. Таквите дабови иверки овозможува да се зголеми содржината на танини светлина. Од контакт област чип е многу поголем од областа на контакт со барел на светлина, а потоа инсистирајќи бара помалку време.

Се разбира, инфузија на дабови иверки - ова не е комплетна замена на тротоарите во барел даб, но, сепак, со помош на пијалак инфузија на дабови иверки голема мера може да се зголеми концентрацијата на тен работи во светлина и да насочите неговиот вкус.

Како што може да се види - со помош на едноставни начини можете да се насочите на вкус многу обична домашна пијалак.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Избор на садот за ферментација на виноИзбор на садот за ферментација на вино
Директориум tekilovedaДиректориум tekiloveda
Буриња за вотка треба да бидат избрани со претпазливостБуриња за вотка треба да бидат избрани со претпазливост
Буриња за ракијаБуриња за ракија
Тајните на коњакТајните на коњак
Даб и пламен: раѓање барелДаб и пламен: раѓање барел
Oak чипови (чипс) за вотка, коњакOak чипови (чипс) за вотка, коњак
Armagnac - братучед коњак - 4 часа.Armagnac - братучед коњак - 4 часа.
Како и колку да ја запази КоњакКако и колку да ја запази Коњак
Коњак CalarasiКоњак Calarasi
» » Дабови буриња за светлина