Ароматични јачина на алкохол од 32 до 60 степени, на долг чува во дабови буриња, не е само на светлина вискиракија, но виски. Направете го тоа од пченка. Користете 'рж или пченица, но, исто така, јачмен или пченка. Вискито е речиси нула содржина на шеќер, на пијалок направен во Шкотска и Ирска.