ma.AlcoruGuru.ru

Францускиот вотка

францускиот вотка

Значи во старите денови, тоа беше наречен вотка е многу добар квалитет. За неговата подготовка користење скапани овошје и бобинки, кои се неопходни за да додадете вода, така што тоа ги покри лесно. Потоа додадете вино од грозје квасец и стапката на 700 ml вино и 50 гр квасец по 12 литри вода мешавина и овошје. Кога сите zakisnet, стигне преку коцка 3 пати.

37 и пијалак L 6 L на млеко стигне за да се добие 20 L на вотка. Додадете 3 литри млеко, 1,5 кг 'ржан леб, 6 литри вино, 2,5 килограми грозје, 800 гр шеќер и повторно ги надмине за да се добие 12 L вотка.

Стигне 37 литри вотка и 6 литри млеко. Додадете 3 l мека изворска вода и млеко, 3,3 кг на 'ржан леб и да ги надмине повторно. Потоа додадете 3 L бело вино, 1,2 килограми грозје, 400 гр шеќер, во близина цврсто и да се стави на ладно место.

800 гр суво грозје Истурете 12 литри вотка и да стигне.

Во 12 литри вино додадете 650 гр квасец и да стигне преку коцка 2 пати.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Вино од житаркиВино од житарки
Шеќер светлинаШеќер светлина
Морето buckthorn виноМорето buckthorn вино
Портокалова пијалакПортокалова пијалак
Цимет светлинаЦимет светлина
Ким пијалакКим пијалак
Пијалак на пелинПијалак на пелин
English ratafiiEnglish ratafii
Леб пијалакЛеб пијалак
Роуан светлинаРоуан светлина
» » Францускиот вотка