ma.AlcoruGuru.ru

Како да се направи пијалак - 4 часа.

2. Ако сакате да се добие највисок квалитет на светлина, да бидат подготвени за фактот дека дестилација е потребно многу време и ќе бара вашето внимание.
Мора постојано да се следи температурата на перење испарува, течна фаза на излезот и постепено се зголемува, како што врие каша греење.

Видео: Како да се направи пијалак за 4 часа

Види трилер или порно не е препорачливо во тоа време: расипе производот. Подобро да се читаат - нешто сериозно, од класици. Или да научат странски јазик.

Во тоа време, го следев оваа голема работа промовираше јапонски.
Прочистување и адитиви
Прочистување се врши од страна на хемиски механички. реагенс најчесто се користат од калиумперманганат (калиум перманганат).

Пијалакот фрли неколку кристали на калиум перманганат, се промешува за да се даде еднаква боја розова, и е дозволено да се реши за неколку дена. По 7-10 дена, течноста станува транспарентна и талог формиран на дното на Црното лигите.Ако внимателно, без тресење, се посипува со пијалак во друг сад, а потоа седиментот ќе остане иста.
Суптилност. Тоа е уште полесно да го стори тоа, ако за употреба претекување наркотик, (како и во чистење на аквариумот).

Наместо на калиум перманганат може да се користи активен јаглен, но тогаш ќе треба да го става во филтер и полека се прелива преку него пијалак. Овој метод чистење е, строго земено, механички, помалку внимателни, но не мора да почека една недела. Понекогаш тоа е важно.Многу како средство за чистење се користи кафе. Авторот на овој позитивни карактеристики на кафе во овој аспект се непознати.
По пијалак прочистен, се разредува до саканиот конзистентност, а потоа и пијалок може да се даде посебен вкус во боја.

Видео: Како да се исчисти пијалак (Дел 2)

Адитивите се исти како и за вотка и лимон, бибер, рибизли. Многу добар пијалак, исполнет со кантарион: неговите лековити својства постојано се тестира од страна на авторот во периодот на недоволна инсолација (т.е. зима), што доведува до недостаток на витамин.

Резултатот - зголемување на виталноста и поттикнување на чувството март во февруари. За aesthetes може да се препорача да се инсистира на светлина анасон корен и орли помине.
Суптилност.

Никогаш не инсистираат неразреден вотка. Премногу силен решение апсорбира не само вкусот на плодови или овошје, но, исто така, содржани во семето, кора, влакна или футрола тешки масла.

Производство, продажба, поседување на алкохол од домашно производство
Производство или за складирање без цел за продажба на светлина, Chacha, Araki, црница вотка, домашно пиво и други алкохолни пијалаци Почетна производство и производство, без цел на уреди за нивно производство продажба или складирање, ќе се казни со затвор до 1 година или корективни труд за истиот термин или парична казна до 300 rub.Te исто дејствија извршени во неколку наврати, ќе се казни со затвор до 2 години, или поправните труд до 1 година.
Производство или поседување со намера да го продаде светлина, Chacha, Araki, црница вотка, домашно пиво и други алкохолни пијалаци Насловна производи или произведуваат со намера да го продаде возила за нивниот развој и продажба на овие алкохолни пијалоци и возила, ќе се казни со затвор за период од 1 до 3 години со одземање на имот или без него.

Истото дејствија извршени во неколку наврати, ќе се казни со затвор за терминот 3-5 години со конфискација на имот или без него (РСФСР Кривичниот законик, 1978, стр. 158. Таа е сега укинат).

Текст: Игор прачка
Фото: Дмитриј Livshits
списанието "Медвед"

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Чистење светлина калиум перманганатЧистење светлина калиум перманганат
Како да се исчисти пијалак сода?Како да се исчисти пијалак сода?
Како да се исчисти пијалак калиум перманганатКако да се исчисти пијалак калиум перманганат
Како да се исчисти вотка - уметноста на квалитет филтрацијаКако да се исчисти вотка - уметноста на квалитет филтрација
Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?
Стави Брага и да се направи светлинаСтави Брага и да се направи светлина
Подобрување на пијалак редистилиранПодобрување на пијалак редистилиран
Најдобрите светлина Чистење домаНајдобрите светлина Чистење дома
Правилно чистење на светлина храна и сода бикарбонаПравилно чистење на светлина храна и сода бикарбона
Како да се исчисти пијалак калиумперманганатКако да се исчисти пијалак калиумперманганат
» » Како да се направи пијалак - 4 часа.