ma.AlcoruGuru.ru

Чистење светлина сода бикарбона. Предности и штети

Чистење светлина сода бикарбона. Предности и штети

За чистење светлина средства се добри, бидејќи тие ви дозволуваат да се подобри квалитетот на конечниот производ алкохол. Меѓу најчестите методи за активно чиста вотка со сода бикарбона и калиум перманганат.

Треба да се има на ум дека тоа е најдобро да се чистат светлина има помала тврдина. Во врска со овој првиот пијалак направен разредена до посакуваната сила, особено 40 степени. И разводнета светлина започне строго врз него да се чисти технологии.

користење на сода технологија за прочистување

 1. По литар пијалак земе 10 g натриум хидроксид, се додава 10 ml вода (количина на сода и вода треба да бидат исти), се промешува.
 2. Како резултат на решение беше влегоа во сода пијалак.
 3. Тегла се ограничени и потресен.
 4. За четириесет минути инсистираат.
 5. Уште еднаш, содржината на банките потресени и префрлен во банка за 14 часа во затемнета просторија.
 6. Светлина е отстранета од талог се филтрира низ памучна или да се користат јаглен.

Чистење на калиум перманганат, сода и лугаКомбинација на индивидуални супстанции обезбедува одличен начин да се исчисти вотка на фузелово масла.

Сите три компоненти се совршено во различни насоки. Од калиум перманганат и уништува фузелово масла, сода бикарбона (алкално) - други загадувачи присутни во светлина. Ако правилно се спроведе чистење, овие компоненти не се мешаат едни со други. За прочистување, минималниот износ на време, мирис, типичен пијалак исчезнува. Во отсуство на алкална калиум перманганат и сода се користи.

фази на

 1. Одгледување на калиум перманганат. Прво, 1,5 g калиум перманганат се става во чаша вода, се промешува (1,5 g калиум перманганат на литар задолжен добиени пијалак).
 2. Студ решение сода. Разредете истиот принцип како што е опишано во првиот став од претходниот метод.
 3. Пијалакот се истури врз решение сода, возбуда, и само тогаш истури калиум перманганат.
 4. Во рок од половина час инсистираат состав.
 5. Разводнета алкално и вода во еднакви количини. Земете 2 грама алкално литар дестилирана алкохол, која треба чистење. Прво, во сад се истури вода, а потоа алкално се додава, а не обратно.
 6. Во кое својство на пијалак, во близина капак и ги преуредите 14 часа во темна соба. Во текот на овој период на време ќе треба време да се појави талог.
 7. Подготвени да пијат филтрирана низ памучна волна или јаглен.


Предупредување! Пожелно е, дури и по чистење, повеќе време за да бидете дестилирани светлина. По контакт пијалак и манган се издвојува супстанции кои се доволно штетни (манган оксид, калиум хидроксид), а со тоа и да се користи како алкохолот не го прави тоа.

Чистење вотка бикарбона. Предности и штети

прочистување на штета користење на сода

Некои bootleggers убеден дека чистење светлина сода бикарбона може да донесе сериозни повреди. Тоа предрасуди празен без неосновани. Сода светлина може да боли, да ги користат истовремено. По вториот дестилација, на никакво зло не станува збор. Придобивките од користењето на калиум перманганат и сода е очигледен, бидејќи вкусот на светлина е подобрена, нема странски мириси, фузелово масла се целосно отсутни.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се исчисти пијалак сода?Како да се исчисти пијалак сода?
Како да се исчисти пијалак калиум перманганатКако да се исчисти пијалак калиум перманганат
Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?
Како да го исчистите светлина (вотка) млекоКако да го исчистите светлина (вотка) млеко
Подобрување на пијалак редистилиранПодобрување на пијалак редистилиран
Ефикасно чистење на светлина: 8 најдобрите начиниЕфикасно чистење на светлина: 8 најдобрите начини
Чистење на пијалак бикарбона: ОпределувањеЧистење на пијалак бикарбона: Определување
Најдобрите начини за производство на чистаНајдобрите начини за производство на чиста
Правилно чистење на светлина храна и сода бикарбонаПравилно чистење на светлина храна и сода бикарбона
Како да се исчисти пијалак калиум перманганат?Како да се исчисти пијалак калиум перманганат?
» » Чистење светлина сода бикарбона. Предности и штети