ma.AlcoruGuru.ru

Чистење светлина калиум перманганат

Чистење светлина калиум перманганат

Bootleggers користат различни хемиски методи за да се исчисти своите производи со фузелово масла и нечистотии. Еден таков метод е да се исчисти пијалак калиумперманганат. Овде ние ќе се зборува за овој метод.

Што е калиум перманганат?

Под калиум перманганат (калиум перманганат) се наменети темно виолетови кристали формираат при контакт со вода црвена решение. Чистење светлина калиум перманганат популарна со авто-тркачи, благодарение на достапност. Хемиски може да се купи во било која аптека.Силен антиоксидант, врз основа на медиум, може да се оксидира многу супстанции паѓа при вршење на хемиски реакции во талог. Заедно со може да се користи на калиум перманганат (комбинација) на сода бикарбона и активен јаглен од дрво. Ние не се препорачува користење аптека јаглен создадена од коските на животните. Тој не е способен за чистење на пијалак.

Како е третман со калиум перманганат светлина

технологија за прочистување се состои од три фази:Земете финалниот производ (замокот - 40 степени, волумен - 1 литар), додадени на него до 2 грама на калиум перманганат, а потоа сите се добро се меша;

  • Течни задржан во сад за 12 дена. Чувајте тоа треба да биде во темно место на собна температура;
  • Откако на дното, и течноста ќе го забрзаат заличи, да се одлучите филтрација. Оваа операција може да се врши од страна на домашната филтер (отстранува повеќе нечистотии), чистење на водата, или да го положат течноста преку вата слој.

Имајте на ум дека permanganic киселина не е во можност да се елиминираат сите фузелово масла и отстранат штетните нечистотии. Тоа ќе биде претворена во нерешлив талог некои супстанции. Затоа, потребата permanganic чистење, во комбинација со јаглен и пепел. Сепак, сите фузелово масло не може да се отстрани целосно. Ние може да го подобри квалитетот на вотка, завршувањето на својата повторна дестилација. Ова е најстариот ефективни решенија.

корист

Светлина треба да биде исчистена од фузелово масла да се елиминира isoamylalcohol. Тој е околу 60% од сите масло. Отровни и токсични компоненти, притискање на човечка кожа, оставајќи изгореници (пликови со течност), и ако продира во респираторниот систем, предизвика кашлање и задушување.

повреда

Беше утврдено дека најмалку штетни супстанции (5-15 mg) во вотка. Но, лекарите велат дека некои од нив се корисни за организмот. Тие се заштитат од уништување на црниот дроб, намалување на човечки зависност од алкохол. Затоа, светлина, темелно прочистен од алкохол, брзо почнува да ги уништи црниот дроб.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Исчисти светлина калиум перманганат едноставен метод наИсчисти светлина калиум перманганат едноставен метод на
Чистење светлина калиум перманганатЧистење светлина калиум перманганат
Чистење на пијалак бикарбонаЧистење на пијалак бикарбона
Како да се исчисти пијалак сода?Како да се исчисти пијалак сода?
Како да се исчисти пијалак калиум перманганатКако да се исчисти пијалак калиум перманганат
Како да се исчисти вотка - уметноста на квалитет филтрацијаКако да се исчисти вотка - уметноста на квалитет филтрација
Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?Има светлина и калиум перманганат. Што ќе биде третман?
Чистење светлина јагленЧистење светлина јаглен
Правилно чистење на светлина храна и сода бикарбонаПравилно чистење на светлина храна и сода бикарбона
Како да се исчисти пијалак калиумперманганатКако да се исчисти пијалак калиумперманганат
» » Чистење светлина калиум перманганат